Orman Yanmasın Diye Kendini Alevlerin İçine Attı - Son Dakika
3.Sayfa

Orman Yanmasın Diye Kendini Alevlerin İçine Attı

Orman Yanmasın Diye Kendini Alevlerin İçine Attı

Antalya'da 10 hektar alanın yanmasına neden olan yangında, evi tehdit altında kalan Ali Kurt, yardıma gelen itfaiye ekiplerine 'evi bırakın, ormanı kurtarın' diyerek kendini alevlerin içine attı.

02.11.2016 12:49  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da dün çıkan ve dört saatte kontrol altına alınabilen orman yangınında, 65 yaşındaki Ali Kurt'un feryadı ve fedakârlığı dikkat çekti. Gözü gibi baktığı orman tehlike altında olunca canını dişine takarak alevleri söndürmek için uğraştı.

10 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Aksu ilçesi Hacıaliler Mahallesi'nde dün öğlen saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangın bölgede bulunan sera ve evleri tehdit etti. Yaklaşık 10 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangın 4 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, yangının ev ve seraları tehdit etmesiyle büyük panik yaşarken, itfaiye ekipleri yangının ev ve seralara gelmemesi için yoğun çaba sarf etti. 65 yaşındaki Ali Kurt ise bu tehditle burun buruna gelen isimleden bir tanesiydi.

Orman Yanmasın Diye Kendini Alevlerin İçine Attı

EVİNİ KORUMAYA ALIYORLARDI, 'HAYIR, ÖNCE ORMAN' DEDİ

İtfaiye ekiplerinin, yangının tehdit oluşturduğu evlerden birisi olan Ali Kurt'un evine tedbir amaçlı soğutma ve şerit çalışması gerçekleştirdi. Bu surada doğasever bir vatandaş olan Ali Kurt daha fazla ağacın yanmaması için itfaiye ekiplerinin ormanın içine girmeleri konusunda ısrar etti.

İTFAİYE ONU DİNLEMEDİ; KENDİNİ ALEVLERİN İÇİNE ATTI!

İtfaiye ekiplerinden olumsuz yanıt alan Kurt, sinirlenerek ormanın içerisine girmek istedi. Emniyet ve itfaiye ekiplerinin ikazını dinlemeyen yaşlı adam, "Evimi bırakın orman yanmasın. Orman olmazsa yaşayamazsınız" diyerek kendini alevlerin içerisine attı.

Orman Yanmasın Diye Kendini Alevlerin İçine Attı

İKİ YILDIR AĞAÇLARA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Kocasının doğaya karşı ayrı bir sevgisi olduğunu belirten Ali Kurt'un eşi Gülsüm Kurt, "Şeker hastası. Ağaçların yandığını görünce sinirlendi. Evi için değil ağaçlar yanmasın diye gidiyor. Ormanı çok sever. İki yıldır o ağaçlara bir şey olacak diye buradan çıkmıyor" diye konuştu.

AZMİ, İTFAİYEYİ YOLA GETİRDİ

Bir süre sonra emniyet ve itfaiye ekipleri yangına müdahaleyi kendilerinin yapacağını söyleyerek Ali Kurt'u ikna etti. İtfaiye ekipleri su hortumlarına ekleme yaparak alevlerin bulunduğu bölgede çalışmalara başladı.

Orman Yanmasın Diye Kendini Alevlerin İçine Attı

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Orman Yanmasın Diye Kendini Alevlerin İçine Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement