ABD'den Suriye'de operasyon! Bilal Hasan el-Casim öldürüldü - Son Dakika
Son Dakika Logo
3-sayfa

ABD'den Suriye'de operasyon! Bilal Hasan el-Casim öldürüldü

18.01.2026 06:02

ABD Merkez Komutanlığı, Suriye'nin kuzeybatısına hava saldırısı gerçekleştirildiğini duyurarak, "Saldırıda, 13 Aralık 2025'te iki ABD askeri ve bir ABD'li tercümanın ölümüyle sonuçlanan pusudan sorumlu DEAŞ teröristiyle doğrudan bağlantıları olan El Kaide ile ilişkili deneyimli terörist lider Bilal Hasan el-Casim öldürülmüştür" açıklamasında bulundu. CENTCOM Komutanı Amiral Brad Cooper terör unsurlarına seslenerek "Sizin için hiçbir yer güvenli değil. Sizi bulacağız" dedi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Suriye'nin kuzeybatısına hava saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu.

"TERÖRİST BİLAL HASAN EL-CASİM ÖLDÜRÜLDÜ"

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, 16 Ocak'ta düzenlenen saldırının Suriye'nin Tedmur (Palmira) bölgesinde ABD personelini hedef alan pusuya yanıt amacıyla gerçekleştirildiği belirtilerek, "Saldırıda, 13 Aralık 2025'te iki ABD askeri ve bir ABD'li tercümanın ölümüyle sonuçlanan pusudan sorumlu DEAŞ teröristiyle doğrudan bağlantıları olan El Kaide ile ilişkili deneyimli terörist lider Bilal Hasan el-Casim öldürülmüştür" denildi.

"TERÖRİSTLER İÇİN HİÇBİR YER GÜVENLİ DEĞİL"

CENTCOM Komutanı Amiral Brad Cooper, operasyonun üç ABD'linin ölümünden sorumlu bir teröristi hedef aldığını vurgulayarak, "Söz konusu terör unsurunun öldürülmesi, askerlerimize saldıran teröristlerin peşini bırakmama konusundaki kararlılığımızı göstermektedir" dedi.

ABD vatandaşlarına ve askerlerine saldırı düzenleyen, planlayan ve bunlara ilham veren terör unsurlarına seslenen Cooper, "Sizin için hiçbir yer güvenli değil. Sizi bulacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3-sayfa ABD'den Suriye'de operasyon! Bilal Hasan el-Casim öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement