Sağlıklı Bir Toplum Yaratma Hedefiyle Psiko-Sosyal Destek - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Sağlıklı Bir Toplum Yaratma Hedefiyle Psiko-Sosyal Destek

Sağlıklı Bir Toplum Yaratma Hedefiyle Psiko-Sosyal Destek

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği üyelerine Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından "Sağlıklı bir toplum yaratma hedefiyle Psiko-Sosyal destek" verildi.

12.06.2014 11:18  Güncelleme: 17:17
İlandır

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD)'nin ihtiyaç sahibi üyelerinin tedavi, ameliyat işlemlerini uzun bir süredir bedelsiz olarak karşılamaktadır.

Vakıfla yapılan protokol gereği Sosyal Sorumluluk Proje Direktörü Necmettin Özçelik ve ekibi tarafından özel gereksinimli bireylere ve ailelerine psiko-sosyal destek vermek üzere geliştirilen yeni projeleri, Psikiyatri Uzmanı Dr. Zafer Atasoy'un önderliğinde yapılan eğitimlerle gerçekleştirildi.

Bedensel engellerin kişilerde ortaya çıkardığı reddetme, acı çekme, depresyon, suçluluk duyma, kararsızlık, kızgınlık duyma ve utanma gibi duygu durumları ile baş etmelerine yönelik psikolojik destek verilmesi ve bireylerin topluma kazandırılmalarının hedeflendiği projeye, BEDD üyesi 20 kişi ve aileleri katıldı.

BEDD Genel Başkanı Kemal Demirel,"Özel Gereksinimli Birey ve Ailesine Psiko-Sosyal Destek Verilmesi" konulu projenin, katılımcı gençlere büyük fayda sağlayacağına inandığını belirterek, Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'na desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Dr. Atasoy ise projeyle ilgili fikirlerini şöyle özetledi: "Engelli olmanın farkında olabilmek için, sahip olunan becerinin kaybolması gerekebilir ya da engelli olmanın ne olduğunu bize, engellinin yanında olmak, onunla paylaşmak öğretir, engelli kişi ve aileleriyle mesleğim gereği tıp eğitimimin her aşamasında karşılaşmama rağmen, Vakfı'nın etkinliğine katılarak; göz ardı edilen, saklanan engelli çocuk, genç ve aileleriyle yeniden yüz yüze geldim. Kendilerine uzanan elleri görmeleri, yanlarında birilerinin olduğunu hissetmeleri, duygu ve düşüncelerini anlatabilmeleri, çok önemli bir desteğin paylaşıldığını ve paylaşıldıkça büyüdüğünü gösteriyor. İki paylaşım oturumu sonrasında bir sonraki buluşmanın günü ve saatinin konuşulduğu, hangi konunun öncelikli olarak paylaşılacağının belirlendiği dakikalarda ortaya çıkan coşku, bu değerlendirmenin ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor."

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Necmettin Özçelik; En büyük motivasyon kaynağımız; hayata geçirdiğimiz projelerimizle farklı sosyokültürel seviyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın ve onların beklentilerini karşılamanın verdiği büyük mutluluk olduğunu ifade etti.

Eğitim, katılımcılara verilen sertifika/teşekkür belgelerinin takdim töreni ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Advertorial Sondakika Sağlıklı Bir Toplum Yaratma Hedefiyle Psiko-Sosyal Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement