Adı Yüzünden Süreki Facebook'tan Çıkarılıyor! - Son Dakika
Dünya

Adı Yüzünden Süreki Facebook'tan Çıkarılıyor!

Adı Yüzünden Süreki Facebook\'tan Çıkarılıyor!

23 yaşındaki Phuc Dat Bich'in Facebook hesabı, gerçek adı bu olmasına rağmen, takma ad kullandığı gerekçesiyle Facebook tarafından birkaç kez hesabı kapatıldı.

24.11.2015 09:59  Güncelleme: 11:10

HABERLER.com Phuc Dat Bich adında bir adam, Facebook'tan birkaç kez çıkarıldıktan sonra Facebook'ta pasaportunu paylaştı. Hüsrana uğramış Vietnam asıllı Avustralyalı adının doğruluğunu kanıtlayarak sosyal medya platformunu kullanmasına imkan vereceğini umdu.

FACEBOOK HESABI BİRKAÇ KEZ KAPATILDI

23 yaşındaki adamın fotoğrafı altına yazdığı mesajla birlikte Facebook'ta 127 binden fazla kez beğenildi. Mesajda hesabının birkaç kez kapatıldığını ve Facebook'un kendisini "gerçek adı"na geçerek siteyi kullanmaya sevk ettiğini belirtti.

Bich'in Facebook mesajı "Tam yasal adımın bu olduğuna kimsenin inanmaması beni çok rahatsız ediyor," diye devam ediyor. "Çok nahoş bulduğum takma ve yanlış bir isim kullanmakla suçlandım. Tüm bunlar Asyalı olduğum için mi başıma geliyor? Öyle mi?"

PASAPORTUNDA ADI GERÇEKTEN PHUC DAT BİCH

Çok sayıda insan adının doğru telaffuzunun Phoo Da Bic olduğunu söylese de adamın pasaportunda adının gerçekten Phuc Dat Bich olduğu açıkça görülüyor. Adamın adı çoğu kişinin düşündüğün kadar sıradışı bir isim değil. Facebook'ta yaptığınız bir aramada 50'den fazla kişinin aynı isme sahip olduğu görülüyor.

Facebook, sahte profilleri engellemek ve insanları internette söylediklerinden dolayı sorumlu tutabilmek için sosyal ağ platformunda insanları sadece gerçek adlarını kullanacağı bir politika izliyor. Facebook'tan Chris Cox, bu ayın başlarında, Facebook'un ad siyasetinin gücendiği insanlardan özür dilese de önlemleri savundu.

Kaynak: Priyanka Mogul, ibtimes.co.uk.

Son Dakika Dünya Adı Yüzünden Süreki Facebook'tan Çıkarılıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement