Çin'de Müslüman Uygur Türklerinin tutulduğu 'eğitim kamplarına' girildi! - Son Dakika
Dünya

Çin'de Müslüman Uygur Türklerinin tutulduğu 'eğitim kamplarına' girildi!

Çin'in batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde, yaklaşık 1 milyon Müslüman Uygur Türkü, "eğitim kampı" adı verilen tesislerde tutuluyor. Namaz kılmanın yasak olduğu ve öğrencilerin 10'ar kişilik koğuşlarda kaldığı kamplardan görüntüler ortaya çıktı.

18.06.2019 21:32  Güncelleme: 21:33

Çin'in batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde, yaklaşık 1 milyon Müslüman Uygur Türkü, devletin "eğitim kampı" adını verdiği tesislerde tutuyor.

BBC'nin özel izinle girdiği bu tesislerden elde edilen görüntüler ve yapılan röportajlar, kurulan sistemin "cezaevine daha yakın olduğunu" gösteriyor.

NAMAZ KILMAK YASAK

Pekin hükümeti bu kampların varlığını uzun süre reddediyordu. Ancak bu kamplar "radikal ideolojilerle" mücadele kapsamında, "mesleki yeterlilik eğitim merkezleri" olarak namaz kılmanın yasak olduğu kamplarda "öğrenciler", 10'ar kişilik koğuşlarda kalıyor.

"DÜŞÜNCELERİNDEKİ AŞIRI EĞİLİMLERİ AYIKLIYORUZ"

Tesis yetkilileri, yapılan eğitimle ilgili olarak ise, "Biz onların düşüncelerindeki aşırı eğilimleri ayıklıyoruz" diyor. Yaklaşık 1 milyar 385 milyon nüfuslu Çin'de Budistler nüfusun yaklaşık yüzde 18, Hristiyanlar yüzde 5'ini ve Müslümanlar da yüzde 1,8'ini oluşturuyor.

Çin\'de Müslüman Uygur Türklerinin tutulduğu \'eğitim kamplarına\' girildi!

Son Dakika Dünya Çin'de Müslüman Uygur Türklerinin tutulduğu 'eğitim kamplarına' girildi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement