Hong Kong: Artık Kendi Dillerinde Yazan Asyalı Yazarlar da Ödül Alacak - Son Dakika
Dünya

Hong Kong: Artık Kendi Dillerinde Yazan Asyalı Yazarlar da Ödül Alacak

Asya'da Yaşayan ve Kendi Dillerinde Yazan Asya Edebiyatı Yazarlarının Uluslararası Alanda Tanınması Amacıyla Bir Adım Atıldı. Hong Kong'da Verilecek Man Asian Literary Ödülü, Asyalı Yazarları Uluslararası Alana Yöneltmeyi Hedefliyor.

17.10.2006 14:20

Asya'da yaşayan ve kendi dillerinde yazan Asya edebiyatı yazarlarının uluslararası alanda tanınması amacıyla bir adım atıldı. Hong Kong'da verilecek Man Asian Literary Ödülü, Asyalı yazarları uluslararası alana yöneltmeyi hedefliyor.

Asya'da yaşayıp kendi dillerinde yazan Asyalı yazarların uluslararası edebiyat alanında tanınması ve bu alana yönelmesinin teşvik edilmesi amacıyla Hong Kong'ta Man Asian Literary Ödülü verilecek. 10 bin ABD doları tutarındaki ödülün ilk kez 2007 yılında sahibini bulması beklenirken, bu yarışmayı diğerlerinden ayıran en önemli özellik olarak, Asyalı yazarların kendi dillerindeki çalışmalarının değerlendirilebilecek olması gösteriliyor. Ödülün sponsoru ise dünyanın en saygın edebiyat ödüllerinden olan Booker ödülünün de sporsoru olan The Man Investments.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Hong Kong: Artık Kendi Dillerinde Yazan Asyalı Yazarlar da Ödül Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement