Siyahi Çocuğun Doğum Gününde Irkçılık Yapan Çifte Hapis Cezası Verildi - Son Dakika
Dünya

Siyahi Çocuğun Doğum Gününde Irkçılık Yapan Çifte Hapis Cezası Verildi

Siyahi Çocuğun Doğum Gününde Irkçılık Yapan Çifte Hapis Cezası Verildi

ABD'de siyahi bir çocuğun sekizinci yaş doğum gününde bayrak ve sloganlı protesto yapan çifte, toplamda 19 yıl hapis ve 16 yıl gözetim cezası verildi.

01.03.2017 17:16  Güncelleme: 21:02

ABD'nin Georgia eyaletinde bir çift, siyahi bir çocuğun doğum gününde dehşet saçarak tüm ülkede yankı uyandırmıştı. Pişman olduğunu belirten çifti çocuğun ailesi affetti, ancak mahkeme cezasız bırakmadı.

DOĞUM GÜNÜ SEVİNCİNİ KURSAĞINDA BIRAKTILAR

25 yaşındaki Kayla Rae Norton isimli kadın ve erkek arkadaşı 26 yaşındaki Jose İsmael Torres, 2015 yılında Afrika kökenli bir ailenin sekiz yaşındaki oğullarının doğum günü partisini bastı. Siyahi ailenin tüm neşesini bir anda kaçıran çift, ırkçı sloganlar atarak konfederasyon bayrağı açtılar. Çiftin bu tutumu, kısa sürede partinin sonlanmasına neden oldu. Görüntüler sosyal medyada büyük tepki getirdi.


GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Olaydan sonra mahkemeye çıkarılan çiftten Norton yaptığı hareketten dolayı pişmalık duyduğunu söylerken, siyahi çocuğun ailesi mahkemede kendisini affetti.


MAHKEME AFFETMEDİ

Ancak yüksek mahkeme hakimi William McClain, Torres'e 20 yıl hapis cezası verdi. Torres cezasının 13 yılını cezaevinde geçirecek. Norton'a ise 6'sı cezaevinde olmak üzere 15 yıl ceza verildi. Çiftin doğum gününü bastığı sırada başka kişilerin de kendilerine destek verdiği ortaya çıktı.

Hakkında verilen 13 yıllık hapis cezasını gözyaşları içinde karşılayan Norton, ırkçılık yaptığı aile fertlerine doğru dönerek yaptığı işin çok kötü olduğunu söyledi. Norton ve Torres çiftinin beraber yaşadıkları ve üç çocukları olduğu belirtildi.


Son Dakika Dünya Siyahi Çocuğun Doğum Gününde Irkçılık Yapan Çifte Hapis Cezası Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement