Altın 6 Haftanın En Düşüğüne Yaklaştı - Son Dakika
Ekonomi

Altın 6 Haftanın En Düşüğüne Yaklaştı

Altın; Yunanistan haberleri ile birlikte, Fed tutanakları açıklanmadan önce altı haftanın en düşük seviyesi yakınında tutundu.

18.02.2015 10:09  Güncelleme: 13:13

Altıın, Fed'in bugün Ocak ayı toplantı tutanaklarını açıklamasından önce, Yunanistan'ın kredi anlaşmasının uzatılmasını talep ederek kreditörler karşısındaki sıkı duruşunu gevşeteceği spekülasyonunun güçlendiği bir ortamda, son altı haftanın en düşük seviyesi yakınında tutundu.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,206.48 dolara kadar düştükten sonra, Singapur saati ile 14:30'da, 1,210.35 dolara geldi. Fiyatlar Salı günü 1,203.91 dolara kadar inerek 6 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

İÇ PİYASA

Altın iç piyasada sabah saatleinde yüzde 6 düşüş gösterdi.

ANALİZ

Konu hakkında bilgiye sahip, ismini vermek istemeyen bir kaynak, Brüksel'de basın mensuplarına, Yunanistan'ın Çarşamba günü, kredi anlaşmasını altı ay uzatmayı talep etme niyetinde olduğunu söyledi. ABD merkez bankası Fed, Ocak ayındaki toplantısında, gelecekteki faiz artırımlarının hızı konusunda "sabırlı" olunacağı taahhüdünü sürdürdü ve ekonomi ve işgücü piyasasına yönelik değerlendirmesini yükseltti. ABD'de bugün Fed'in Ocak ayı toplantısının tutanakları açıklanacak.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Singapur'da UBS Group AG analisti Wayne Gordon, "Yunanistan volatilite yaratıyor, ancak insanlar bunun ötesine bakıyor," dedi ve "Birkaç Fed üyesinin şimdilerdeki söylemi, daha erken harekete geçileceği şeklinde. Bu da altın tutmanın fırsat maliyetinin yüksek olduğunu işaret ediyor" dedi. Yüksek faizler, altının yatırımcısına yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlamasından dolayı, metalin cazibesini azaltıyor.

Altın 6 Haftanın En Düşüğüne Yaklaştı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Altın 6 Haftanın En Düşüğüne Yaklaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ZAFER BOSTANCI: 2006-2007 den beri altını büyük grafikte inceleyince omuz-baş-omuz modeliyle 500-600 dolar seviyesine kadar gerilemesi bile mümkün. . 1 5 Yanıtla

Advertisement