Bergama'ya Güneş Enerji Santrali Kurulacak - Son Dakika
Ekonomi

Bergama'ya Güneş Enerji Santrali Kurulacak

Bergama Belediyesi Başkanı Mehmet Gönenç, Güneş Enerjisi Santrali kuracaklarını artık elektriği güneşten üreteceklerini bildirdi.

27.04.2018 15:31

Bergama Belediyesi Başkanı Mehmet Gönenç, Güneş Enerjisi Santrali kuracaklarını artık elektriği güneşten üreteceklerini bildirdi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Sarıcalar'da 20 bin metrekarelik alana güneş enerjisi santrali kurulacağını açıkladı.1 MW'lık kapasiteye sahip santralin bulunduğu alana 1250 kW'lik trafo da yapılacak.

Santralden elde edilen enerjinin 270 metre mesafeli bir bağlantı hattıyla ana enerji dağıtım hattına aktarılacağı bildirildi. Santralin Bergama Belediyesi'ne yılda 700 bin lira katkı sağlaması bekleniyor. Bergama'nın çevre duyarlılığıyla anılan bir kent olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 1,5 milyon Euro yatırım bedelli projenin ilk 8 yıl sağlanacak mahsuplaşma giderleriyle kendi finansmanını karşılayacağını açıkladı. Gönenç, güneş enerjisi panellerinin yaklaşık 25 yıllık enerji üretim kapasitesi olduğu için ise kalan 17 yılda Bergama Belediyesi'nin elektriğe çok düşük ücretler ödeyeceğini kaydetti.

Her saat güvenlik kamerası ile takip edilecek olan santralin etrafının çitle çevrileceği ve üretilen enerjinin Bergama Belediye'si enerjisi bedellerinden mahsup edileceği ifade edildi. Bergama Belediye'sinin elektrik tüketimi giderlerinde yaklaşık yüzde 70 oranında azalma bekleniyor.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Ekonomi Bergama'ya Güneş Enerji Santrali Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement