Mardin'de bir mahalle DEDAŞ'a karşı üç gündür eylemde! - Son Dakika
Ekonomi

Mardin'de bir mahalle DEDAŞ'a karşı üç gündür eylemde!

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy mahallesinde kaçakla mücadele kapsamında elektrik dağıtım şirketinin panoları direklerin üstüne çıkarmasını istemeyen vatandaşlar 3 gündür eylem yapıyor. DEDAŞ'tan yapılan açıklamada mahallede kaçak kullanımın yüzde 93 olduğu belirtildi.

11.09.2020 15:30  Güncelleme: 18:32

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy mahallesinde Dicle Elektrik Dağıtım AŞ.'nin (DEDAŞ) kaçak elektrikle mücadele kapsamında başlattığı çalışma bölge halkının tepkisini çekti. Çalışma kapsamında elektrik panolarının direklerin üstüne çıkarılmasına karşı çıkan vatandaşlar, 3 gündür eylem yapıyor.

BİR VATANDAŞ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Mahalle sakinleri, panoların taşınmasına karşı çıkması nedeniyle yer yer gerginlik yaşanırken çıkan arbede sırasında bir kişinin kalp krizi geçirdiği ve 2 vatandaşın da hafif yaralandığı öğrenildi. Mahallede gerginlik sürerken kriz geçiren vatandaş 112 acil servis ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.

Mardin'de bir mahalle DEDAŞ'a karşı üç gündür eylemde!

HİZMET ALMADIKLARINI ÖNE SÜRDÜLER

Hiçbir şekilde hizmet alamadıklarından dolayı söz konusu uygulamaya karşı çıktıklarını belirten mahalleli, hizmet almaları durumunda eylemi sonlandıracaklarını söyledi. Yollarının olmadığını, kış boyunca elektriklerinin kesildiğini, yağmur yağdığında her yeri su bastığını yağmadığında ise sürekli pis koku olduğundan bahseden vatandaşlar, çocuklarının elektrik kesintileri nedeniyle soğuktan hasta olduğunu ve toz nedeniyle de sürekli boğaz enfeksiyonu geçirdiğini anlattı.

Mardin'de bir mahalle DEDAŞ'a karşı üç gündür eylemde!

DEDAŞ: MAHALLEDE KAÇAK KULLANIM YÜZDE 93

Öte yandan elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ, mahallede kaçak elektrik kullanım oranının yüzde 93'e yükseldiğini belirterek böyle bir uygulamaya gidildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Mardin'in merkez Artuklu ilçesine bağlı 12 bin nüfuslu Ortaköy mahallesinde kaçak tüketim yüzde 93'e yükselince Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, evlerin içinde veya avlularda bulunan sayaçları Akıllı Elektrik Dağıtım Sistemi (AEDS/ Smart Grid Network) ile yenilemeye karar verdi. Ancak sayaçların denetim altına alınmasını istemeyenlerin saldırı ve engellemeleri yüzünden Haziran ayında başlatılan çalışmalarda bu güne kadar ancak projenin sadece bir kısmı tamamlanabildi.

Dicle Elektrik Dağıtım A. Ş. Mardin İl Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını gerçekleştirebilmek için son olarak geçtiğimiz Salı günü merkeze 12 kilometre mesafede bulunan mahalleye gitti. Jandarmanın aldığı güvenlik tedbirlerinin ardından mahalleye giden ekipler, girişte bekleyen kalabalık bir gurup tarafından engellendi. Ekipler, olayın büyümemesi için geri çekilerek ertesi Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü art arda mahalleye yeniden gitti. Bayraklarla yürüyen, mahalleye giden yolu lastik yakıp taş döşeyerek kapatan eylemci guruplar, Dicle Elektrik yetkilileri ve jandarmanın ikna çabalarına rağmen ikna olmadılar.

Günlerce yapılamayan çalışmalar, ancak bu gün jandarmanın koruması altında kısmen yapılabildi. Dicle Elektrik yetkilileri, engelleme ve saldırılar yüzünden şimdiye kadar mahallede yapılması planlanan çalışmanın ancak bir kısmının gerçekleştirebildiklerini açıkladılar.

AEDS Smart Grid sistemi ile evlerin içerisinde veya avlularda bulunan, bu sebeple müdahaleye açık olan elektrik sayaçları, merkezi olarak kontrol edilebilen ve uzaktan izlenebilen sayaç sistemleri ile değiştiriliyor. Bu sayede sayaçlara tüketicilerce müdahale edilmesinin önüne geçilirken, abonelere daha kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi verilebiliyor, arızalar anında tespit ediliyor ve müdahale edilebiliyor. Bu sisteme dahil edilen aboneler, isterlerse Dicle Elektrik'ten alacakları bir şifre ile internet üzerinden tüketimlerini anlık olarak takip edebiliyor."

Mardin\'de bir mahalle DEDAŞ\'a karşı üç gündür eylemde!

Son Dakika Ekonomi Mardin'de bir mahalle DEDAŞ'a karşı üç gündür eylemde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (65)

  • vatandaş: oralarda elektrik faturası ödeyenler büyük günah işlemiş gibiler. yüzyılda geçse adam olmazlar. oraları alacağımıza musulu kerküğü alsaydık, hiç değilse devlete millete faydası olurdu. vatanının seven vicdan sahibine sözüm yok ancak çoğu kambur gibi sırtımızdalar 40 21 Yanıtla
  • DENEYEN: Hem yatırım yapamıyorsun şantiyeler kundaklanıyor ama elektirik bedava olsun bu nasıl kafa 49 7 Yanıtla
  • mrt: üstüne bir de dövlet bize baghmiiiirrr diyolar. 46 7 Yanıtla
    Mert: Kimsenin devletten bir beklentisi hatta devlet onların değil ki 0 0
  • erbaalı: bence elektiriği hep kesin değmez. 46 6 Yanıtla
  • Misafir: İyi aferin kayıp kacakları biz ödüyoruz zaten. 41 7 Yanıtla
  • Türkiyem: ne iyi iş be birde eylem yap neyin eylemi hak var ortada vicdan var bir düşünün bakalım 37 7 Yanıtla
  • durmuşali korkmaz: kaçak kullananın allah belasını versin 34 2 Yanıtla
  • Ağa: %93 kaçak ise kes mahallenin elektriğini yeter yahu bu hırsızların faturalarını ödemekten bıktı millet. alışmışlar beleş hayata. . Bunlar hem hırsız hem yüzsüz. 20 4 Yanıtla
  • kudreto: bunların alayı vatan haini 18 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement