Rusya S-400 Hava Savunma Sistemi İçin 500 Milyon Dolar İstiyor - Son Dakika
Ekonomi

Rusya S-400 Hava Savunma Sistemi İçin 500 Milyon Dolar İstiyor

Rus televizyon kanalı RBK, Moskova'nın Ankara'ya S-400 hava savunma sistemi bataryalarını 500 milyon dolara satın alması için teklif sunduğunu iddia etti.

05.05.2017 16:18

Rus basını, Türkiye ile Rusya arasında gerçekleştirilecek S-400 ticareti için önemli bir iddia ortaya attı. Rus televizyon kanalı RBK, Moskova'nın Ankara'ya S-400 hava savunma sistemi bataryalarını 500 milyon dolara satın alması için teklif sunduğunu iddia etti.

500 MİLYON DOLAR İSTİYORLAR

RBK televizyonunun Kremlin'e yakın olduğunu belirttiği bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Moskova'nın Ankara'ya S-400 füze bataryalarından her birini 500 milyon dolara satmaya hazır olduğu kaydedildi.

RBK'nın aktardığına göre, bu bilgiyi, Rusya Savunma Bakanlığı'na yakın olan bir diğer kaynak da doğruladı.

ERDOĞAN VE PUTİN'İN GÖRÜŞMESİNDE KONU ELE ALINMIŞTI

Dün Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Soçi'de gerçekleştirdikleri ikili görüşmede S-400 füze savunma sistemlerinin sevkiyatına ilişkin konunun ele alındığını duyurmuştu.

Sputnik'in haberine göre, Soçi'deki zirvede S-400'lerin sevkiyatına ilişkin konunun gündeme gelip gelmediğiyle ilgili soruya Peskov, "Askeri-teknik işbirliğiyle ilgili diğer konular gibi bu konu da ele alındı. Askeri-teknik işbirliğiyle ilgili istişareler olumlu geçti" ifadeleriyle yanıt vermişti.

Rusya S-400 Hava Savunma Sistemi İçin 500 Milyon Dolar İstiyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Rusya S-400 Hava Savunma Sistemi İçin 500 Milyon Dolar İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement