15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, milletin, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bundan sonra da Anayasa ve demokrasiyi askıya almak isteyen şer odaklarına ve onlara uşaklık eden hainlere asla prim vermeyeceğini bildirdi.

15.07.2017 16:23

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, milletin, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bundan sonra da Anayasa ve demokrasiyi askıya almak isteyen şer odaklarına ve onlara uşaklık eden hainlere asla prim vermeyeceğini bildirdi.

Vali Sarıfakıoğulları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 15 Temmuz 2016'da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan FETÖ mensubu bir grup üniformalı hain ve onların işbirlikçilerinin kalkışma planını uygulamaya koyduğunu ancak, bu planın halkın demokrasiye sahip çıkmasıyla püskürtüldüğünü vurguladı.

O gece, aziz milletin kendi silahını yine kendi milletine doğrultan ihanet içerisindeki hainlere karşı göğsünü siper ederek, tankların önüne çıktığını anımsatan Sarıfakıoğulları, şunları kaydetti:

"Milletimiz, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bundan sonra da Anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen şer odaklarına ve onlara uşaklık eden hainlere asla prim vermeyecektir. Bu tür hain girişimlere ve tüm düşmanca saldırılara, her zaman aynı iman gücü ve vatan sevgisi ile karşı koyacaktır. Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine, beraberliğine ve huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır."

Giresun Üniversitesi Rektörü Coşkun

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ise,, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu ifade etti.

Akademik ve bilimsel düşünceyi, özgürlükleri ilke edinmiş üniversite yönetimi olarak demokrasiyi kesintiye uğratacak her türlü kalkışma veya darbe girişimini şiddetle reddettiklerini vurgulayan Rektör Coşkun, şöyle devam etti:

"Birinci sene-i devriyesini idrak ettiğimiz bu zafer vesilesiyle bir kez daha belirtmek isteriz ki 15 Temmuz direniş ve diriliş ruhu, mukaddes bir emanet olarak korunmaya ve geleceğimizin inşasına rehberlik etmeye devam edecektir. Ülkemizin FETÖ ve benzeri her türlü vesayet ve terör odağına yönelik haklı mücadelesi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürülecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement