5. Uğur Mumcu'yu Anma Koşusu Kartal'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

5. Uğur Mumcu'yu Anma Koşusu Kartal'da Yapıldı

5. Uğur Mumcu\'yu Anma Koşusu Kartal\'da Yapıldı

Gazeteci Uğur Mumcu'nun anısına düzenlenen 5. Uğur Mumcu'yu Anma Koşusu dün Kartal'da yapıldı.

26.01.2015 11:43  Güncelleme: 11:58

Gazeteci Uğur Mumcu'nun anısına düzenlenen "5. Uğur Mumcu'yu Anma Koşusu" dün Kartal'da yapıldı. Uğur Mumcu Mahallesi'nde yer alan Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi önünden saat 10.30'da başlayan koşuya çok sayıda lisanslı koşucu katıldı.

KOŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Çok sayıda sporcunun katıldığı koşu öncesi konuşan Kartal  Belediye Başkanı Altınok Öz, "Sizler, o büyük insanı; anti emperyalist, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, laik, demokrat insanı, onun adına düzenlenen yarışmalara katılarak yaşatıyorsunuz. Sizlere, adını yaşattığımız bu mahalle adına, Kartal halkı adına, böyle güzel bir yarışmaya katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Herkese başarılar diliyor, sizleri tebrik ediyorum" dedi.

Başkanı Altınok Öz'ün startını verdiği Uğur Mumcu'yu Anma Koşusu'na Genç Erkekler, Genç Kadınlar, Büyük Erkekler, Büyük Kadınlar, Masterler, 65-70 ve 80 yaş üstü kategorilerinde koşan atletler katıldı, farklı spor kulüplerinden bireysel sporcular da yerini aldı.

80 yaş üstü kategorisinde koşan Mehmet Emin Karaboğa, kendi dalında birinciliği kazandı. Dereceye giren atletler için Kartal Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi Konferans Salonu'nda ödül töreni düzenlendi. Uğur Mumcu'yu Anma Koşusu'nda ilk üç dereceye giren atletlere ödülleri, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve muhtarlar tarafından takdim edildi. Uğur Mumcu'yu Anma Koşusu'nda dereceye giren tüm sporculara Uğur Mumcu Kitabı, madalya ve kupa verilirken Büyük Kadınlar'da 1.ye 1000 tl, 2. ye 750 tl, 3. ye 500 TL verildi. Genç Kadın ve Erkekler'de ise 1. ye 750 tl, 2. ye 500 tl, 3. ye ise 250 TL verildi.

Ayrıca günün anısına Uğur Mumcu'yu Anma Koşusu'nun en yaşlı atleti 88 yaşındaki Safter Kartoğlu'na Başkanı Altınok Öz ve koşunun en genç atletleri tarafından kupa verildi. Safter Kartoğlu kupayı alırken "Allah'tan dileğim, bana biraz daha ömür vermesi.. 2020 yılında 93 yaşında New York City maratonunu en yaşlı atlet olarak koşmayı diliyorum" dedi.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, konuşmasının sonunda sporcularla toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5. Uğur Mumcu'yu Anma Koşusu Kartal'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement