78 Bin Üyeli Kooperatife Yeni Başkan Seçidi - Son Dakika
Güncel

78 Bin Üyeli Kooperatife Yeni Başkan Seçidi

78 Bin Üyeli Kooperatife Yeni Başkan Seçidi

Tokat'ın Turhal İlçesi'nde 78 bin üyesi olan Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığı'na seçime tek liste halinde giren Yalçın Bekler kazandı.

18.10.2014 15:55

Tokat'ın Turhal İlçesi'nde 78 bin üyesi olan Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığı'na seçime tek liste halinde giren Yalçın Bekler kazandı. Yaklaşık 700 polisin görev yaptığı seçimde 30 yıl sonra başkan değişimi oldu.

Turhal'da 1951 yılında kurulan yaklaşık 78 bin üyesi olan Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifinin 1'inci olağanüstü genel kurulu ilçe stadyumunda yapıldı. Önceki dönemlerde seçimlerin kavgalı geçmesi nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Tokat merkez ile diğer ilçelerden toplam 700 polis bu seçimde görevlendirildi. Sabah saatlerinden itibaren seçimin yapıldığı ilçe stadyum çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis, oy kullanmak için gelenleri aramadan geçirdi. Daha sonra üyeler oy kullanmak için kapalı tribün önüne kurulan sandıkların bulunduğu alana gelmek istedi. Bu sırada yoğunluk nedeniyle izdiham oluşturdu.

Polis bunun üzerine burada güvenlik önlemlerini arttırdı. Tek liste halinde gidilen ve yaklaşık 10 bin kişinin üzerinde oy kullandığı seçimi Yalçın Bekler kazandı.

30 YIL SONRA BAŞKAN DEĞİŞTİ

Stat içerisinde kutlamaları kabul eden Yalçın Bekler, şöyle dedi:

"Koltuk meraklısı, mekam heveslisi değiliz. Kendilerine fazla değer verilmeyen çiftçilerimizin talebi üzerine aday olduk. Bugün burada bize aday olan diyen çiftçilerimizin bizi sahipsiz bırakmadılar. Bizim çiftçimiz bir değişiklik istedi ve bu kararı bizden yana kullandı. Allah bizi onlara hizmet etmekten alı koymasın."

Eski Başkan Cemalettin Uzamış'ın bu yıl kooperatif başkanlığında 30'uncu yılını yaşadığını söyleyen Bekler, bu seçimde başkanın değiştiğini belirtti. Öte yandan daha önce adaylığını açıklayan eski başkan Cemalettin Uzamış'ın adaylıktan dün akşam çekildiği ifade edildi. - Turhaltokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 78 Bin Üyeli Kooperatife Yeni Başkan Seçidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement