ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Esed Açıklaması - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Esed Açıklaması

Fransa Başbakanı Manuel Valls, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e ilişkin açıklamasına üzüldüğünü belirterek, "Esed kaldığı sürece Suriye'de çözüm olmayacak ve John Kerry bunu biliyor" dedi.

16.03.2015 22:20

Fransa Başbakanı Manuel Valls, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e ilişkin açıklamasına üzüldüğünü belirterek, "Esed kaldığı sürece Suriye'de çözüm olmayacak ve John Kerry bunu biliyor" dedi.

Canal Plus televizyonuna konuşan olan Valls, Kerry'nin Esed açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kerry'nin siyasi değişim için Esed'le müzakere etmek zorunda kalacaklarına yönelik açıklamasına üzülüp üzülmediğine dair bir soruyu cevaplayan Valls, "Evet üzüldüm. Esed binlerce insanın ölümünden sorumludur. Siyasi bir çözüm olmayacak, Esed kaldığı sürece çözüm olmayacak ve John Kerry bunu biliyor" diye konuştu.

Kerry, hafta sonu bir Amerikan televizyon kanalına verdiği mülakatta, ABD olarak Suriye'de siyasi değişim için Esed ile müzakere etmek zorunda olacaklarını ve Esed'e müzakereleri kabul etmesi için baskı yapmanın yollarını araştırdıklarını söylemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Esed Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement