Adana Belediye Başkanı Sözlü, Kosova'da Kendi Elleriyle İftar Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Adana Belediye Başkanı Sözlü, Kosova'da Kendi Elleriyle İftar Dağıttı

Adana Belediye Başkanı Sözlü, Kosova\'da Kendi Elleriyle İftar Dağıttı

Adana Belediye Başkanı Sözlü, Kosova'da kendi elleriyle iftar dağıttı Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren'de Ramazan ayı boyunca verilen iftar yemeğine dün akşam Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Karakaya ve Sadri Durmaz ile Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da katıldı.

13.07.2015 13:43

Adana Belediye Başkanı Sözlü, Kosova'da kendi elleriyle iftar dağıttı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren'de Ramazan ayı boyunca verilen iftar yemeğine dün akşam Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Karakaya ve Sadri Durmaz ile Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar da katıldı. Bu yıl ilk kez Prizren'in Topokli semtinde Ramazan ayı boyunca iftar yemeği veren Adana Büyükşehir Belediyesi, her akşam 150 kişiye iftar yemeği verdi. İftara katılan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar desteklerinden dolayı Adana Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etti.

Sözlü, Prizren Türçe'nin kalesidir

Akdere kıyısına kurulan iftar çadırında Prizrenlilerle iftarını açmak için Prizren'e gelen Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, iftar öncesi kendi elleriyle misafirlere yemek dağıttı. DHA mikrofonuna konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, 1 ay boyunca verdikleri iftar çadırının Adana ile Kosova arasında gönül köprüsü oluşturduğunu söyledi. Sözlü: 'Bende Ramazan'ın bir gününü Prizrenli kardeşlerimle yaşamak için bugün buraya geldim. Prizren bizim için Türkçe'nin şehri. Türkçe'nin Balkanlar'daki kalesi. Bizde kendimizi burada Türkiye'deymişiz gibi hissediyoruz' şeklinde konuştu. Prizren Belediyesi eski başkan yardımcısı Orhan Lopar'ın girişimiyle gerçekleşen Ramazan çadırında, 1 ay boyunca her akşam sıcak yemek ve tatlı misafirlere dağıtıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz: Kendimi Anadolu da hissediyorum

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadri Durmaz'da yaptığı konuşmasında, Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade etti. Burada bir ay boyunca verdikleri iftarın hem insani hem de İslami açıdan önemli olduğunu söyleyen Durmaz, bu etkinliğin devamını diliyoruz şeklinde konuştu. Prizrelilerler birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Durmaz, kendimi Anadolu'da hissediyorum şeklinde konuştu. Kosova Demokratik Türk Partisi ve Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen iftar çadırının önümüzdeki yılda da gerçekleşeceği ifade edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Belediye Başkanı Sözlü, Kosova'da Kendi Elleriyle İftar Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ayşe: Sayın başkanım oradakilere iftar dağıtıyorsun da belediyedeki bu ramazan ayındaki çıkışlar nedir. ellerinden iftarlarını alıyorsun çor çocuklarının ... 0 0 Yanıtla

Advertisement