Ayşenil Şamlıoğlu "Evaristo" ile Kumbaracı50'de - Son Dakika
Güncel

Ayşenil Şamlıoğlu "Evaristo" ile Kumbaracı50'de

Ayşenil Şamlıoğlu "Evaristo" ile Kumbaracı50\'de

"6 Üstü Oyun" No:2, 28 Ocak'ta prömiyer yapıyor.

16.01.2013 09:37

Altıdan Sonra Yapım'ın oluşturduğu "6 Üstü Oyun" projesinin ikinci oyunu "Evaristo"yu Civan Canova yazdı. Prömiyeri 28 Ocak'ta gerçekleşecek olan oyunun yönetmeni Nihal Koldaş. Oyunda Ayşenil Şamlıoğlu rol alıyor.

Işık tasarımını İsmail Sağır'ın, mekan ve kostüm tasarımını Başak Özdoğan'ın yaptığı, fotoğraflarını James Hughes'un çektiği Evaristo; 28-29 Ocak ve 4-5-6 Şubat tarihlerinde 20:30'da Kumbaracı50'de seyredilebilir.

Oyunun yönetmeni Nihal Koldaş oyunu şöyle anlatıyor:

"Evaristo, bu günü anlatmaya soyunmuş, ancak gözünü, geçmişe, bu güne ve hatta geleceğe dikmiş bir oyun. İzbe bir sığınakta seyirciyi karşılayan oyun, ilerledikçe seyirci beklentisini bir uçtan öbür uca savuruyor. Evaristo, yazarın deyimi ile yaşsız bir kadının hayata tutunma mücadelesi. Yaşama tutkusu. On yılllar süren bir hikaye... Bir yandan da dünyanın yakın toplumsal tarihinin bu güne varışının karanlık bir yeraltı sığınağından gözlemlenişi.. hem çok karanlık ve sert, hem çılgın ve eğlenceli... Yazar seyirciyi oyun karşısında kendini konumlandırmakta fazlasıyla özgür bırakıyor."

Yazar Civan Canova'nın oyun hakkındaki yazısı:

Evaristo" yu çok severek yazdım. Bir çırpıda derler ya, öyle yazıldı. Hem de bir çok işin arasında. Sevgili Yiğit Sertdemir arkadaşımın önerisi olmasaydı yazılmayacaktı belki de.

Atlı oyun, altı yazar, altı yönetmen ve altı oyuncu. Çok cazip bir projeydi. Kumbaracı50′ nin sahnesini gördüğümde ise hevesim daha da arttı. Ve uzun süredir kafamda dolanıp duran düşünceler, mekanın da etkisiyle dökülüverdi; yaşlı, uçuk, düşkün, çok bildik ya da ne idüğü belirsiz bir kadının ağzından:

"Aslında ufuk çizgisine bakınca anlaşılıyor. Tuhaf bir kızıllık var gibi. Sadece okyanus tarafında değil.. her tarafta. Bahar havası diyor televizyonlar ama… Bilemedim. "

Hani bir baş soğan bir şişe rakı içirir derler ya, kafamdaki bu cümle de bana koca bir oyun yazdırdı.

6 Üstü Oyun projesi

Türkiye'nin en üretken yerli yazarlarının bir araya geldiği projede, Aralık ayından itibaren her ay bir oyunun prömiyeri yapılacak. Ayşe Bayramoğlu, Civan Canova, Ebru Nihan Celkan, Mirza Metin, Yeşim Özsoy Gülan ve Yiğit Sertdemir'in, "BUGÜN" teması altında yazdıkları tek kişilik oyunlar, duayen oyuncular tarafından Kumbaracı50'de sahnelenecek. "6 Üstü Oyun" Projesinde tüm oyunların dekor ve kostüm tasarımını Başak Özdoğan yapıyor.

6 Üstü Oyun bir Altıdan Sonra Tiyatro tasarımıdır.

Projenin genel sanat danışmanı Yiğit Sertdemir

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ayşenil Şamlıoğlu 'Evaristo' ile Kumbaracı50'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement