Balıkesir'de "Müstakil Eğitim Sohbetleri" - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'de "Müstakil Eğitim Sohbetleri"

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bandırma Şubesince düzenlenen "Müstakil Eğitim Sohbetleri" devam ediyor.

23.01.2018 14:19

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bandırma Şubesince düzenlenen "Müstakil Eğitim Sohbetleri" devam ediyor.

Sohbetin konuğu olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, yaptığı konuşmada, kurumun görevleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Aşuk, Ar-Ge, inovasyon ve tasarımın önemine dikkati çekerek, "Bugün Türkiye'de ihracatımızın yüzde 94'ü imalat sektöründen oluşmaktadır. Dünyada söz sahibi olabilmemiz için mutlaka üretim yapmak durumundayız." dedi.

Zengin olabilmek, toplumun refah düzeyini ilerletebilmek için, mutlaka akıllı düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Aşuk, "Kimler ne istiyor, ne şekilde istiyor, biz bunları düşünmek zorundayız. Üniversiteler bilgi üretecek, sanayi tecrübe olacak, kamunun da tabi ki bunları desteklemesi lazım. Burada kamunun önemi yatırım ortamını iyileştirmek, finansmanı erişime kolaylaştırmak, mevzuatta varsa bir sıkıntı bunları gidermek." ifadelerini kullandı.

Soru cevap bölümüyle tamamlanan toplantının sonunda katılımcılara, MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı Ahmet Çömez tarafından kitap hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir'de 'Müstakil Eğitim Sohbetleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement