Basın Konseyi: "Yetkili Mercileri Göreve Çağırıyoruz!" - Son Dakika
Güncel

Basın Konseyi: "Yetkili Mercileri Göreve Çağırıyoruz!"

Basın Konseyi, gazeteci Cüneyt Özdemir'in tacize uğradığını belirterek, konu hakkında açıklama yaparak yetkili mercileri göreve çağırdı.

11.11.2015 13:48

Basın Konseyi, gazeteci Cüneyt Özdemir'in tacize uğradığını belirterek, konu hakkında açıklama yaparak yetkili mercileri göreve çağırdı. Basın Konseyi'nin "Gazetecilere ve medya organlarına fiili saldırıların gitgide arttığı bir ortamda, Cüneyt Özdemir'in bu açık ihbar ve şikayeti hakkında yetkili adli ve idari organlarımızın derhal gerekli işlemleri yapmaları zaruridir" ifadelerine yer verdiği yazılı açıklaması şöyle:

"Gazeteci Cüneyt Özdemir, ismini ve cep numarasını tespit ettiği bir kimsenin taciz ve tehdidine maruz kaldığını Basın Konseyi'ne bildirmiştir.

Özdemir, daha önce de tanımadığı biri tarafından arandığını, yaptığı konuşmanın gizlice kaydedildiğini ve sosyal medyada Sağlam İrade (@tahaun) rumuzlu hesabın Twitter'dan bu konuşmayı paylaştığını belirtmiştir.

Ayrıca, bu konuda yaptığı suç duyurusuna rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı gibi, kendisi hakkında söz konusu kişiye hakaretten soruşturma açıldığını iletmiştir.

Gazetecilere ve medya organlarına fiili saldırıların gitgide arttığı bir ortamda, Cüneyt Özdemir'in bu açık ihbar ve şikayeti hakkında yetkili adli ve idari organlarımızın derhal gerekli işlemleri yapmaları zaruridir.

Bu konudaki gecikmeler, ilgililerin hukuki ve cezai sorumluluğunu doğurabilecektir.

Yetkili mercileri bu konuda azami hassasiyeti göstermeye davet eder; basın özgürlüğü adına konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Basın Konseyi: 'Yetkili Mercileri Göreve Çağırıyoruz!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement