Beyşehir'de meyve bahçelerinde don zararı tespiti için çalışmalar sürüyor - Son Dakika
Güncel

Beyşehir'de meyve bahçelerinde don zararı tespiti için çalışmalar sürüyor

Beyşehir\'de meyve bahçelerinde don zararı tespiti için çalışmalar sürüyor

Beyşehir ilçesinde meyve bahçelerinde don zararı olup olmadığının belirlenmesi için tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hububat ekili alanlarda da don ve hastalık zararına yönelik kontrollerin devam ettiği belirtildi. Mahalle bazında tarla ve bahçe kontrolleri devam ediyor ve teknik personelin gözlemleri üreticilerle paylaşılacak.

27.04.2023 16:47

Beyşehir ilçesinde meyve bahçelerinde don zararı olup olmadığının belirlenmesi için tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçede bulunan meyve bahçelerinin yanı sıra hububat ekili alanlarda don ve hastalık zararına yönelik kontrollerin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Elma ağaçları pembe tomurcuk döneminin devamı olan çiçeklenme dönemine geçmişken pek çok meyve ağaçları da çiçek dönemine ulaşmıştır. Mahalle bazında tarla ve bahçe kontrolleri devam etmekte olup, teknik personelin gözlemleri üreticileriyle paylaşılacaktır." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyşehir'de meyve bahçelerinde don zararı tespiti için çalışmalar sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement