Doğaya "GÖNÜL Gözüyle" Bakmak - Son Dakika
Güncel

Doğaya "GÖNÜL Gözüyle" Bakmak

Doğaya "GÖNÜL Gözüyle" Bakmak

"Çeşm-i Dil" adını verdiği sanat dalıyla dünyada bir ilki gerçekleştiren sanatçı Ali OTYAM'ın 3.sergisinin açılışı, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

17.01.2015 14:06  Güncelleme: 14:07

Bu güne kadar, yaptığı dizi ve film müzikleriyle tanınan Ali OTYAM'ın bazı uzmanlarca "görsel tasavvuf" olarak nitelendirilen Çeşm-i Dil sanatı, doğadaki geri dönüşümün hayranlık uyandırıcı etkisi ile "bakmak ve görmek arasındaki önemli farkı" gözler önüne seriyor.

Unutulmaz dizi ve film müziklerinin bestecisi Ali OTYAM, bilinen alanının yanı sıra, uzun yıllar süren çalışmalarının sonucu dünyada bir ilki gerçekleştirerek oluşturduğu ve "Çeşm-i Dil" adını verdiği sanat dalı ile sanatseverlerle buluştu. Eserlerinin tek ve tekrarlanamaz oluşu ile de yoğun ilgi uyandıran Ali OTYAM 'ın 3. Çeşm-i Dil Sergisi'nin açılışı gerçekleşti. Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışını, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ekber Asker yaptı.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılışa, aralarında Murat Evgin, Yusuf Sezgin, Hülya Aslan, Umut Sezgin gibi ünlü sanatçılar da katıldı. Sergiyle ilgili görüşlerini dile getiren Murat Evgin "Ali Otyam'ın müzikteki dehasını, Çeşm-i Dil'deki eserlerinde de görüyoruz. Belki hepimizin bakıp da görmediği, fark etmediği, üzerine basıp geçtiği, doğada yıllar içinde oluşan malzemelerle yarattığı müthiş güzellikleri gördük burada." diye konuştu.

Doğadaki geri dönüşümün hayranlık uyandırıcı etkisi ile bakmak ve görmek arasındaki önemli farkı gözler önüne seren, bazı uzmanlarca "görsel tasavvuf" olarak nitelendirilen "Çeşm-i Dil" sergisi, 30 Ocak 2015 tarihine kadar Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğaya 'GÖNÜL Gözüyle' Bakmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement