Doğu'nun Filozof Şairi Halil Cibran - Son Dakika
Güncel

Doğu'nun Filozof Şairi Halil Cibran

Doğu\'nun Filozof Şairi Halil Cibran

Aktif Felsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa Temsilciliği'nde Halil Cibran gecesi düzenlendi.

22.05.2014 14:38  Güncelleme: 14:33

"Bir söz söylemeye geldim" diyen Lübnanlı şair Halil Cibran'ın şiirleri katılımcılar tarafından beğeni ile dinlenirken yan flüt ve klasik gitar ile müzik dinletisi sunuldu.

Halil Cibran, doğunun gizemini ve ruha dokunuşunu batıya tanıtmış bir sanatçıdır. Çok yönlü bir kişiliğe sahip olan Cibran doğuya ait konuları batı tarzıyla insanlara aktarabilmiştir. Şiirleriyle, öyküleriyle ve resimleriyle her daim milyonlarca insanın hayranlığını kazanmış olan Halil Cibran Shakespeare ve Lao Tzu'dan sonra "Deli", "Ermiş" gibi eserleriyle 20. yüzyılın en çok okunan 3.ozanı olmuştur.

Gecede önce Halil Cibran'ın hayat öyküsü aktarıldı. Daha sonra dernek üyelerinin ağzından şairin bilgelik dolu şiirleri okunarak katılımcıların ruhlarına ışık tuttu. Yan flüt ve gitar ile klasik parçalar canlandırıldı.

Dernek başkanı Emel Tokuyan"Düşündüğü ve söylediği şekilde yaşamak kolay bir iş değildir. Hayatı boyunca yaşamış olduğu yoksunluklara rağmen onurlu ve sevgi dolu duruşuyla Halil Cibran örnek ve ilham olmuştur. Hepimiz en yakınımızdaki Soma'daki kardeşlerimiz için acı duyuyoruz. Böyle zor zamanlarda içimizi güçlendiren ve geride kalanlar için harekete geçmemize yardım eden fikirlere ihtiyacımız var. Bu akşamın, fikirler açısından besleyici bir fırsat olmuş olmasını umuyorum. Yakında Soma'da gerçekleştireceğimiz sosyal sorumluluk projelerimize de katılmaya davet ediyorum" diyerek etkinliği düzenleyen üyelerine çiçek takdim etti ve teşekkürlerini sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğu'nun Filozof Şairi Halil Cibran - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement