Fön Çektirdiği İçin mi Felç Geçirdi? - Son Dakika
Güncel

Fön Çektirdiği İçin mi Felç Geçirdi?

Fön Çektirdiği İçin mi Felç Geçirdi?

Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi Mezunu Başak Ergün (21), İş Görüşmesi İçin 11 Temmuz'da İstanbul'a Giderken Gece Otobüste Felç Geçirdi.

09.08.2007 01:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi mezunu Başak Ergün (21), iş görüşmesi için 11 Temmuz’da İstanbul’a giderken gece otobüste felç geçirdi. Başak’ın rahatsızlığının 35 gün önce düşüp başını çarpmasından ya da sık sık fön çektirmesinden kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor.

ÜNİVERSİTEYİ başarıyla bitirdikten sonra bir bankanın sınavını kazanan Başak Ergün, 11 Temmuz’da görüşme için çağrıldığı İstanbul’a yola çıktı. Başak, Susurluk’ta mola sırasında tuvalette bayıldı. Ambulansla hastaneye götürülen genç kız, 3 saat gözetim altında tutuldu. Geçirdiği baygınlık heyecana, strese bağlandı. Genç kız kendini iyi hissettiğini söyleyince başka bir otobüsle yola devam etti. Ancak Başak, Bandırma’dan araba vapuruna bindiğinde sağ tarafının hissizleştiğini söyledi. Yanındaki arkadaşı ailesine haber verirken, Başak kendini kaybetti. Bilinci kapanan, konuşamayan, tepki vermeyen Başak, Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı.

BU KIZ NEREDE DÜŞTÜ

Ergün çifti, İstanbul’a geldiklerinde Başak’ı yoğun bakımda buldu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Başak’a anjiyo yapıldığını belirten Fanatik Gazetesi yazarı baba Ünver Ergün, "Kızımı muayene eden Prof. Dr. Naci Koçak, şah damarının tıkandığını, buna bağlı sağ tarafında felç geliştiğini söyledi. Bu kanama, konuşma ve algılama merkezini etkilemiş. Doktorumuz MR’ına baktığında ’Bu kız nereden düştü’ diye sordu. O zaman aklımıza Başak’ın okulunda mezuniyet öncesi yapılan su savaşında düştüğü geldi. Su savaşından 15 gün kadar sonra bize o günün çekilmiş görüntülerini getirmişti. Seyrederken düşüşünü gördük. Bize neden düştüğünü söylemediğini sorduk. Başak bir şey olmadığını söyledi. Düşüşünün üzerinden 35 gün geçmişti" dedi.

FÖN NEDEN OLABİLİR

Bir başka nöroloji uzmanının da saçlara fön çekilmesinin felci tetikleyici etken olabileceğini söylediğini anlatan baba Ünver Ergün, "Başak mezuniyet töreni, iş görüşmeleri derken neredeyse kuaförden çıkmaz olmuştu. Şah damarının çevresindeki kılcal damarların görevini yaparak felci geciktirmiş olabileceği söylendi" diye konuştu. 21 Temmuz’da Başak’ın, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği’ne yatırıldığını belirten baba şunları söyledi: "Başak bizi her gün daha da umutlandırıyor. Yoğun bakımdan çıktığı günden bu yana ’Anneciğim’ diyor. Ama henüz arka arkaya iki kelime söyleyemiyor. Fizik tedavi olumlu sonuçlar vermeye başladı. Ayağını hareket ettirdi. Doktorlar önce ayak, sonra kol, daha sonra sıranın başa geleceğini söylüyor. Biz de bu umuda sarıldık."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fön Çektirdiği İçin mi Felç Geçirdi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement