Hong Kong'da Öğrenci Liderleri İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Hong Kong'da Öğrenci Liderleri İfade Verdi

Öğrenci liderleri, polise ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

16.01.2015 18:26

Hong Kong'da Scholarism öğrenci grubunun dört liderinin, hükümet karşıtı gösterilerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis merkezine çağrıldığı ve ifade verdikten sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Scholarism grubu tarafından yapılan açıklamada polis merkezine çağrılan Joshua Wong, Oscar Lai, Agnes Chow ve Derek Lam'in birkaç saat tutulduktan serbest bırakıldığı belirtildi.

Hong Kong'daki demokrasi hareketinin sembolü haline gelen sarı şemsiyeler taşıyan bir grup protestocu, öğrenci liderleri polis merkezine girerken, "Evrensel oy hakkı istiyorum" ve "Öğrencileri destekleyin" şeklinde slogan attı.

Wong, polis merkezine girerken yaptığı açıklamada, ifade vermek üzere merkeze çağrılmalarının "randevu ile gözaltına alınmaya" benzediğini ve hangi suçlama ile çağrıldıkları hakkında kendilerine bilgi verilmediğini söyledi.

Serbest bırakıldıktan sonda basın mensuplarına tekrar açıklama yapan Wong, yasa dışı gösteri düzenleme ve gösteriye katılma suçlamasıyla merkezde sorgulandıklarını belirtti. Polisin hiç bir sorusuna cevap vermediklerini belirten Wong, delil yetersizliğinden serbest bırakıldıklarını ifade etti.

Gelecek için umutlu olduğunu söyleyen Wong, "Evrensel oy hakkı için mücadele etmeye devam edeceklerini" söyledi.

Çin, ağustos ayında Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceğini, ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamıştı. Bunun üzerine Hong Konglu öğrenciler, Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteri yapmaya başlamıştı.

Bölgede 28 Eylül'de başlayan ve iki ayı aşkın süre devam eden gösterilerde ve çıkan olaylarda 518 kişi yaralanmıştı. Gösteriler sırasında yaklaşık bin protestocu gözaltına alınmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hong Kong'da Öğrenci Liderleri İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement