İstanbul'da Polis Denetimleri - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Polis Denetimleri

Kentte 7 13 Temmuz'da meydana gelen asayiş, narkotik ve terör olaylarına karıştıkları iddiasıyla yakalanan 109 kişiden 6'sı tutuklandı.

15.07.2014 14:23

İstanbul'da 7-13 Temmuz'da meydana gelen asayiş, narkotik ve terör olaylarına karıştıkları iddiasıyla yakalanan 109 kişiden 6'sı tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu tarihlerde 73 olaya müdahale etti.

Çalışma kapsamında, "evden, iş yerinden ve otodan hırsızlık", "yankesicilik", "gasp ve yağma", "hırsızlık", "cinsel istismar ve ırza geçme", "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlarına karıştıkları iddiasıyla 98 kişi gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri de aynı tarihlerde yaptığı çalışmalarda, "çocuğun cinsel istismarı", "kasten adam öldürme", "uyuşturucu ticareti yapmak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarına karıştıkları iddiasıyla 18 yaşından küçük 11 kişiyi yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklandı.

Aynı tarihlerde 79 internet kafe, 79 iddia bayisi ile 55 ganyan bayisinin denetlendiği, 9 internet kafe hakkında adli işlem yapıldığı, "kayıp" olarak aranan 111 çocuğun bulunarak ailelerine, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildiği bildirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Polis Denetimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement