Kocaeli -7. Uluslararası Pişmaniye Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli -7. Uluslararası Pişmaniye Festivali Başladı

Kocaeli -7. Uluslararası Pişmaniye Festivali Başladı

7. Uluslararası Pişmaniye Festivali başladı Osmanlı döneminde saray sofralarını süsleyen ve bu yıl dünyanın tanıdığı bir marka haline getirilmeyi amaçlandığı için Viyana'da 29-31 Mayıs tarihleri arasında start alan 7. Uluslararası Pişmaniye festivalinin İzmit bölümü bugün yürüyüş yolunda pişmaniye ustalarının pişmaniye çekip halka dağıtmasıyla start aldı.

12.06.2015 19:38

7. Uluslararası Pişmaniye Festivali başladı

Osmanlı döneminde saray sofralarını süsleyen ve bu yıl dünyanın tanıdığı bir marka haline getirilmeyi amaçlandığı için Viyana'da 29-31 Mayıs tarihleri arasında start alan 7. Uluslararası Pişmaniye festivalinin İzmit bölümü bugün yürüyüş yolunda pişmaniye ustalarının pişmaniye çekip halka dağıtmasıyla start aldı.

Bu yıl ilki 29-31 Mayıs tarihleri arasında Macaristan'ın başkenti Viyana'da başlayan ve ardından İzmit'te de bugün start alan 7. Uluslararası Pişmaniye festivali kapsamında Fethiye Caddesi'nin yürüyüş yolu ile kesiştiği yerde pişmaniye çekimi yapan ustalar vatandaşlara pişmaniye dağıttı. Pişmaniye çekimi sırasında bir konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Osmanlı saray sofralarını süsleyen pişmaniyeyi hem ülke genelinde hem de yurtdışında tüketilmesini hedeflediklerini söyledi.

Sofralarda pişmaniyeyi tatlı olarak bulundurmak gerektiğini söyleyen başkan Doğan, "Pişmaniyeye önce biz sahip çıkacağız. Önce pişmaniyeyi biz tüketeceğiz. Sofralarımızda pişmaniyeyi tatlı olarak bulunduralım. Evlerimizde sürekli bulundurup, misafirlerimize pişmaniye ikram edelim. Dostlarımızı ziyaret ettiğimizde hediye edelim. Lokantalarımızda tatlı menülerimizin içine mutlaka pişmaniyeyi de koyalım." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli -7. Uluslararası Pişmaniye Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement