Köy Odasına 3 Bin Kitaplık Kütüphane - Son Dakika
Güncel

Köy Odasına 3 Bin Kitaplık Kütüphane

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Çakır Mahallesindeki köy odasına 3 bin kitaplık kütüphane yapıldı.

08.07.2015 17:00  Güncelleme: 17:17

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Çakır Mahallesindeki köy odasına 3 bin kitaplık kütüphane yapıldı. Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Çakır Mahallesindeki köy odasına 3 bin kitaplık kütüphane yapıldı. Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Kızıltepe'ye 17 km uzaklıkta bulanan, 120 haneden oluşan ve bin nüfusa sahip olan Çakır Mahallesindeki köy odasına 3 bin kitaplık kütüphane yaptırdı.

Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi köyünde böyle bir kütüphane yapmaktan ve insanların bu kütüphaneden istifade ettiğini görmekten memnun olduğunu söyledi.Geçmişte insanların, boş zamanlarını geçirebilecekleri tek yerin köy odaları olduğunu ve içinden gelen bir kültür özlemiyle bunu anlayışı değiştirdiğini ifade eden Aydoğan, şöyle konuştu: "Bu halka bir kültür eseri olsun diye bu kütüphaneyi kurduk. Köy odası daha önce topraktan kerpiçtendi. Onu yıktık ve yerine yeni bir oda yaptık ve odanın bir tarafına kütüphaneyi kurduk. Kütüphanemiz 3 bin kitaptan oluşuyor. Öğrenciler belli zamanlarda gelip burada kitap okuyorlar. Gençler yaşlılarda var Okuyorlar. Ama istenilen düzeyde değil. Çoğu kitapları alıp eve götürüyor ve okuyorlar. Bazıları geri getiriyor, bazıları hala duruyor. Bazıları da gelip burada kütüphane gibi oturup kitap okuyor."Okuma kültürünü bütün köy odalarında yer almasını sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Aydoğan, "Onlara öncü olmak istedim. İnşallah önümüzdeki süreçte insanlarımızda kendi köy odalarında kütüphane yaparlar. Ayrıca, odanın üzerinde de misafirhane var. Bir misafir geldiği zaman aşiret kurallarına göre kendi imkanlarımızla para almadan ağırlıyoruz" dedi.Öğrenciler, odaya gelip kendilerini geliştirmek için kitap okuyor, bazı öğrenciler ve gençler kütüphaneden kitap alarak evde okuyup tekrar kütüphaneye bırakıyor. Lise 11. sınıf öğrencisi Zilan Karakuş, kitap okuma konusunda kütüphaneden çok faydalandıklarını belirtti.Lise 9. Sınıf öğrencisi Fadile Karakuş da, "Vakit buldukça köy odasında zamanımı kitap okuyarak geçiriyorum" dedi.

Köy Odasına 3 Bin Kitaplık Kütüphane
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köy Odasına 3 Bin Kitaplık Kütüphane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Suleyman akar MARMED: Eskiden kirathanelerde kitap okunuyordu o zaman da imparatorluk mensubuyduk simdilerde ise kiraathanelerde kitap yerine oyun oynaniyor imparatorlugu kayb ettik kucuk kucuk devletler haline getirildik devam etmesi halinde kucucuk devletcikler olabiliriz bilincli ve duyarli bir millet ve ummet ancak aydinlanmis ve gelismis beyinler ile olur kitap okumak beyne egzersiz yapar calisan beyin fikir uretir fikirlerin birlesmesinden plan projeler cikar v.s 0 0 Yanıtla

Advertisement