Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

Sason Müftülüğünce, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

13.04.2016 18:18

Sason Müftülüğünce, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte konuşan İl Müftüsü Turgut Erhan, Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in dünyayı aydınlatan bir güneş olduğunu söyledi.

Hazreti Peygamber'in hayatından örnekler sunan Erhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peygamber efendimiz 40 yaşlarına yaklaştığında kendisinde insanların arasından uzaklaşıp kırsal alana çıkmak, yaratılışın ve evrenin inceliklerini düşünmek arzusu uyandı. Bu münasebetle belli sürelerde Nur Dağı'ndaki Hira Mağarası'nda kalmaya başladı. Nihayet 40 yaşında iken 610 Ramazan ayında bir gün Cebrail Aleyhisselam geldi ve vahiy süreci başlamış oldu. İlk vahyedilen ayetler, 'Yaratan Rab'binin adıyla oku' diye başlıyordu. Böylece Yüce Allah tarafından Peygamberlikle görevlendirilmiş oldu ve bundan sonra yaşamı tamamıyla Allah tarafından gönderilen vahiylerle yön buldu."

İlçe Müftüsü Abdülhalık Ocakhanoğlu da Peygamber efendimizin her hareketiyle örnek bir peygamber olduğunu belirtti.

İslam dininin de dinlerin en mükemmeli olduğunu söyleyen Ocakhanoğlu, "Günümüzde İslam adına, özgürlük adına insanlık suçu işlenmektedir, İslam dini kesinlikle öldürmeyi yasaklamaktadır, günümüzde bölgemizde de özgürlük adına terör örgütleri kurup bölge insanlarını İslamiyetten uzaklaştırmakta olanlar vardır. Bölgedeki vatandaşlar artık bu terör örgütlerinden desteğini çekmelidir." ifadelerini kullandı.

Etkinlik, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve seslendirilen ilahilerle sona erdi.

Etkinliğe, Kaymakam Tekin Dundar, Belediye Başkanı Cuma Uçar, İlçe Emniyet Amiri Alparslan Östürk, Suriye Emeviye Camii İmamı Şeyh Münir Abdulcevat, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement