Menderes'te Girişimcilik Kursu - Son Dakika
Güncel

Menderes'te Girişimcilik Kursu

Menderes Belediyesi ve KOSGEB arasında Uygulamalı Girişimcilik Projesi protokolü imzalandı. Protokol ile kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara maddi destek verilecek.

08.04.2015 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşsizlik sorununa çözüm üretmek adına çalışmalar yürüten Menderes Belediyesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB )işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Projesi'ni başlattı. Projeyle ilgili protokol Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve KOSGEB Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı arasında imzalandı. Protokol kapsamında kendi işini kurmak isteyen vatandaşlar düzenlenecek eğitimleri başarıyla tamamlamalarının ardından KOSGEB'in hibe ve ertelemeli kredi desteklerinden yararlanmaya hak kazanacak.

Son başvuru 21 Nisan

İstihdamın ve girişimci sayısının artmasına yönelik gerçekleştirilen proje kapsamında 21 Nisan tarihine kadar Menderesli vatandaşlar, Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne başvuru yapabilecek. 24 Nisan tarihinde gerçekleşecek mülakatın ardından eğitim almaya hak kazananlar 27 Nisan – 8 Mayıs tarihlerinde girişimcilik eğitimine katılacak. Eğitimleri başarıyla tamamlayanlar KOSGEB tarafından verilen hibe ve kredi desteklerinden yararlanabilecek.

100 bin lira destek

Belgelerini alan girişimcilerin hazırlayacakları projelerin kabul edilmesi durumunda KOSGEB tarafından 100 bin liralık destek verilecek. Kadınlara ve engelli vatandaşlara önceliğin tanınacağı proje kapsamında 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası 2 yıl ertelemeli geri ödeme şeklinde verilecek kredi ile girişimci desteklenecek.

İşsizliğe çözüm

İşsizlik sorununa çözüm olarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu,"Menderes Belediyesi olarak işsizlikle mücadele kapsamında adımlar atıyoruz. Göreve geldiğimizde başlattığımız CV Bankası uygulaması ile iş dünyası ile iş arayan vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz. Bu projemiz ile bir çok vatandaşımıza iş imkanı doğdu. KOSGEB ile yaptığımız protokolle de kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Girişimcilik kursumuza kendi işinin sahibi olmak isteyen bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz" diye konuştu. KOSGEB Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı da,"Menderes Belediyesi ile yapmış olduğumuz protokol ile bu bölgedeki girişimcilerimize ulaşmayı hedefledik. İşsizlik sorununa çözüm olacak ve istihdama büyük katkılar sağlayan projede yer aldığı için belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Menderes'te Girişimcilik Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement