Mimar Sinan'ın Ege'deki Tek Eserinin Önüne Büstü Dikildi - Son Dakika
Güncel

Mimar Sinan'ın Ege'deki Tek Eserinin Önüne Büstü Dikildi

Mimar Sinan\'ın Ege\'deki Tek Eserinin Önüne Büstü Dikildi

Mimar Sinan'ın ölümünün 428'inci yıldönümünde, Ege Bölgesi'ndeki tek eseri olan Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde yer alan Muradiye Camii ve Külliyesi önüne büstü dikildi.

09.04.2016 15:30

Mimar Sinan'ın ölümünün 428'inci yıldönümünde, Ege Bölgesi'ndeki tek eseri olan Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde yer alan Muradiye Camii ve Külliyesi önüne büstü dikildi.

Manisa Şehzadeler Belediyesi, Mimar Sinan'ı anma programı düzenledi. Mimar Sinan'ın Ege Bölgesi'ndeki tek eseri olan Muradiye Camisi ve Külliyesi önüne, Mimar Sinan'ın vefatından 428 yıl sonra büstünü diktirdi. Caminin hemen girişinde konulan büst, mehter takımının seslendiği marşlar eşliğinde açıldı. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek ve çok sayıda kişi büst açılışa katıldı.

ESERLERE SAHİP ÇIKACAKLAR

Açılış öncesi konuşan Başkan Çelik, son günlerde şehit düşen güvenlik güçlerini hatırlatıp Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. Çelik, şöyle dedi:

"Şehzadeler tarih ve medeniyet şehri. Her bir sokağında tarih fışkırıyor. Şanlı ecdadımızın sayısız eserleri var. Bunlardan biri de Mimar Sinan'ın Ege'deki tek eseri Muradiye Cami ve Külliyesidir. Bu eseri Mimar Sinan hayatını kaybetmeden üç sene önce gerçekleştirdi. Bize düşen kendilerini unutmamak, kendilerinden dersler çıkarmaktır ve eserlerine sahip çıkmaktır."

Konuşmanın ardından büst açıldı. Şehzadeler Kaymamı İsmail Çorumluoğlu, büstü yapılmasında emeği geçen Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek'e, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'te büstü yapan heykeltıraş Mustafa Toygar'a plaket verildi.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mimar Sinan'ın Ege'deki Tek Eserinin Önüne Büstü Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement