Mudanya'da Kaçak Çay Bahçeleri Yıkılıyor - Son Dakika
Güncel

Mudanya'da Kaçak Çay Bahçeleri Yıkılıyor

Mudanya\'da Kaçak Çay Bahçeleri Yıkılıyor

Mudanya Belediyesi, taahhütte bulunmayan İskele Meydanındaki 2 çay bahçesini yıktı.

04.07.2014 09:44  Güncelleme: 09:58

Mudanya Belediyesi, taahhütte bulunmayan İskele Meydanı'ndaki 2 çay bahçesini yıktı.

Mudanya zabıta ekiplerince geniş emniyet tedbirleri altında başlanan yıkım, iş yeri sahipleri Hıdır ve Celal Demir kardeşlerin tepkilerine rağmen gerçekleşti. Hafize Sezginer'e ait çay bahçesinin yıkımı ise 15 Eylül 2014 tarihinde kendilerinin yıkım gerçekleştirip tahliye edeceklerine ait taahhüt verilmesi üzerine gerçekleşmedi. Yıkım esnasında binaların bir kısmını yıkan belediye ekipleri, daha sonra işyeri sahiplerinden eşyalarını toplamasını istedi.

İşyeri işletmecisi Hıdır ve Celal Demir kardeşler ise, bu alanda kanunsuz hiçbir iş yapmadıklarını, bahçeye yapılan her işin Mudanya Belediyesi'nden alınan izin ve ruhsatla gerçekleştirdiklerini belirtti. İşletmeci Celal Demir, yaptıkları yatırımın Mudanya için güzellik teşkil ettiğini herhangi bir görüntü kirliliği oluşturmayarak aksine görsel güzellik kazandırdığını söyledi. Avukatları aracılığıyla her türlü kanuni haklarını arayacaklarını ifade eden işletmeciler, taahhüt vermek istemediklerini, taahhüt verdikleri takdirde buradan vazgeçmiş olacaklarını göz önünde bulundurarak, burayı çalıştırmak için her türlü yasal haklarının bulunduğunu ve davayı kazandıkları takdirde burayı yeniden çalıştıracaklarını söyledi.

Belediye yetkilileri, söz konusu kaçak binaların 2012 yılında mühürlenip yıkım kararlarının alındığı ifade ederek, "Buraları işletenler idari yargı yoluyla yürütmeyi durdurmak için başvurdu. Ancak idari yargı yürütmeyi durdurma talebini reddetti" dediler.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, "Seçim öncesi söyledik. Halka ait alanlar halka geri dönecek. Bizim yapmak istediğimiz budur. Mudanya'nın güzelliklerini ortaya çıkarıp halkımıza geri iade edip onların kullanımına açıyoruz. Bu sonuna kadar devam edecek. Bu yoldan bizi kimse döndüremeyecek. Aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Mudanya'yı güzelleştireceğiz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mudanya'da Kaçak Çay Bahçeleri Yıkılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement