Öğretmenlerin Evinden Hırsızlık Yapan 6 Öğrenciye Ceza - Son Dakika
Güncel

Öğretmenlerin Evinden Hırsızlık Yapan 6 Öğrenciye Ceza

Öğretmenlerin Evinden Hırsızlık Yapan 6 Öğrenciye Ceza

Erzurum'un Çat İlçesi'ne bağlı Karaşeyh Köyü Ortaokulu'nda görevli 9 öğretmenin oturduğu evlere kapıyı kırarak giren, para ve eşyaları çalan 14-15 yaşlarındaki 6 öğrenciye, 7-10 yıl hapis cezası verildi.

13.05.2015 11:30

Erzurum'un Çat İlçesi'ne bağlı Karaşeyh Köyü Ortaokulu'nda görevli 9 öğretmenin oturduğu evlere kapıyı kırarak giren, para ve eşyaları çalan 14-15 yaşlarındaki 6 öğrenciye, 7-10 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Hırsızlık Çat'a 16 kilometre uzaklıktaki Karaşeyh Köyü'nde meydana geldi. 2013-14 eğitim- öğretim döneminde öğretmen Nurgül Erdem, Muhammet Taş, Özlem Sarıtaş, Nesrin Şahinöz, Sevgi Baytok, Nerminay Tuncel Meço, Tuba Kubat, Hasan Çatal ve Emrah Koçak'ın sömestr tatiline gitmesi ardından 6 öğrenci, 3 lojmana girip elektrik süpürgesi, gözlük, kol saati, kart okuyucu, okula ait futbol topu ve bir miktar para çaldı. Etrafı dağıtıp, kirleten öğrenciler daha sonra Okul Müdürü Muhammet Taş'ın lojmandaki anahtarı aldı, okulun duvarına, hakaret içeren yazı yazdı.

Tatil dönüşü lojmanlarına hırsız girdiğini gören öğretmenlerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada bir kadın öğretmenin çorap kutusundaki parmak izinden yola çıkılarak hırsızlığı yapan 6 öğrenci tespit edildi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilen raporda, suça sürüklenen çocukların, işlemiş oldukları suçların hukuki anlam ve sonuçlarını algılama, davranışlarını yönlendirme yeteneklerinin yeterince geliştiği belirlendi. Öğrenciler hakkında Çat Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme, hırsızlık, hakaret' suçlarından dava açıldı. Öğretmenlerin 9'u da şikayetlerinden vazgeçerken, öğrenciler yaptıklarından dolayı çok pişman olduklarını söyledi.

Mahkeme, tutuksuz yargılanan öğrencilerden 15 yaşını tamamlayan B.G.'ye 'konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme, hırsızlık, hakaret' suçlarından 10 yıl 1 ay 28 gün, aynı suçlardan 14 yaşındaki A.G., Y.P., Ü.D., B.D. ve E.S. ise, 7 yıl 1 ay 17'şer gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasını erteledi ve öğrencilere 3 yıl denetimli serbestlik önlemi ygulanması kararlaştırdı. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğretmenlerin Evinden Hırsızlık Yapan 6 Öğrenciye Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement