(Özel Haber) Bursa'da Esrarengiz Olay - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Bursa'da Esrarengiz Olay

(Özel Haber) Bursa\'da Esrarengiz Olay

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Soğuksu ve Seğmen Köyündeki mısır tarlasında otlayan 100'lerce koyun telef oldu.

27.10.2013 09:50

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Soğuksu ve Seğmen Köyündeki mısır tarlasında otlayan 100'lerce koyun telef oldu.

Olay Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Soğuksu ve Seğmen Köyünde meydana geldi. İddiaya göre, köylüler ormanlık alanda bulunan mısır tarlasının temizlenmiş olduğunu fark edince görevlilerden izin alıp koyunlarını otlatmak için araziye saldı. Yere saçılan mısırları yiyen yüzlerce hayvan ahırlarına döndüğünde hastalanmaya başladı. Sabah kalktıklarında ahırlara giren köy sakinleri neye uğradığını şaşırdı. Hayvanlarının öldüğünü gören köylüler Kestel İlçe Tarım ve Veteriner Müdürlüğü Keçi ve Koyun Yetiştiriciliği Birliğine haber verdi. Köye gelen hekimler, telef olan koyunlardan kan alırken, hasta olan hayvanlar ise tedavi altına alındı. Görevlilerden izin aldıktan sonra tarlaya girdiklerini belirten Halil İbrahim Arslan, "Akşam eve geldiğimizde hayvanların bazılarının halsiz olduğunu fark ettik. Hayvanlar telef olmasın diye 50'ye yakın koyunumu kestim. Yetkililerin bu konuya biran önce açıklık getirmesini istiyoruz" dedi.

Sabah kalktığında hayvanlarının telef olduğunu görünce göz yaşlarına hakim olamayan Fevziye Arslan, "İki tane çocuğum var. Bu koyunlar bizim geçim kaynağımızdı. Şimdi hiç bir şeyimiz kalmadı' diyerek yetkililerden yardım istedi.

Yaklaşık 100 koyununun telef olduğunu dile getiren Müjdat Altın ise "Akşam çobanımız koyunları getirdi. Sabah koyunları yemlemek için ahıra girdiğimde birkaç koyunun öldüğünü gördüm. Bunun normal olduğunu sandım. Ama öğle saatlerine doğru 40'a yakın koyun telef olunca ne yapacağımı şaşırdım. Şuan 100'e yakın zayiatımız var" diye konuştu.

Koyunlarının telef olduğunu gören köy sakinleri sinir krizleri geçirirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Bursa'da Esrarengiz Olay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement