Rıdvan Dilmen'e Takipsizlik - Son Dakika
Güncel

Rıdvan Dilmen'e Takipsizlik

Rıdvan Dilmen\'e Takipsizlik

Organize suç örgütüne üye olmakla suçlanan Rıdvan Dilmen'in hakkında delil yetersizliğinden takipsizlik kararı çıktı.

14.03.2013 14:43  Güncelleme: 14:58

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Sedat Şahin ve örgütüne yönelik Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesi ile görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifade veren eski futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen hakkında takipsizlik kararı verildi.

TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince, Sedat Şahin ve oğlu Erkan Şahin ile Sedat Şahin'in kardeşleri Vedat ve Mehmet Şahin'in de aralarında bulunduğu 25 zanlının tutuklandığı ve bu kişilerin oluşturduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik soruşturma devam ediyor.

-Delil yetersizliğinden takipsizlik-

Bu soruşturma kapsamında geçen yıl aralık ayında geldiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş'a,"şüpheli" sıfatıyla ifade veren futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen hakkında takipsizlik kararı verildiği öğrenildi.

Dilmen hakkındaki bu kararın, delil yetersizliği gerekçesiyle alındığı belirtildi.

İstanbul'da organize suç örgütüne yönelik, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bir operasyon düzenlenmiş ve operasyonda Sedat Şahin, oğlu ve kardeşlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, gözaltına alınmıştı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, soruşturma savcısı Ekrem Beyaztaş tarafından ifadelerine başvurulan 43 şüpheliden 28'i, nöbetçi mahkemeye sevk edilmiş ve Sedat Şahin ve oğlu Erkan Şahin ile Sedat Şahin'in kardeşleri Vedat Şahin ve Mehmet Şahin'in de aralarında bulunduğu 25 şüpheli, "örgüt kurmak, üye olmak" ve "yağma" gibi suçlardan tutuklanmıştı. Mahkeme, 3 kişiyi de serbest bırakmıştı.

Soruşturmada, Rıdvan Dilmen'in ise, "Sedat Şahin hakkında yeni bir adli soruşturma olup olmadığını öğrenmek için bazı temaslarda bulunduğu" iddiasıyla ifadesine başvurulmuştu.

Muhabir: Murat Kaya - Sefa Mutlu

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rıdvan Dilmen'e Takipsizlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement