Siirt Barosu Avukata Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Güncel

Siirt Barosu Avukata Saldırıyı Kınadı

Siirt Barosu Avukata Saldırıyı Kınadı

Siirt Barosu, dün öldürülen avukat Mehmet Nezir Okur’a yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

03.11.2015 13:19

Siirt Barosu, dün öldürülen avukat Mehmet Nezir Okur'a yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Baro Başkanı Mehmet Cemal Acar, hukuk neferlerinin cübbesine sıçratılan kandan dolayı acılı olduklarını kaydetti.

Siirt Barosu, dün akşam saatlerinde avukat Mehmet Nezir Okur'un ölümüne neden olan silahlı saldırıya ilişkin basın açıklaması yaptı. Siirt Adliyesi önünde toplanan baroya bağlı avukatlar adına açıklama yapan Siirt Baro Başkanı Mehmet Cemal Acar, acılı olduklarını belirterek, "Bir toplumsal cinnet sarmalının toplumda yarattığı cerahatin üzerimize akmasından, hukukun üstünlüğü gayesinden başkaca bir gayesi olmayan hukuk neferlerimizin cübbesine sıçratılan kandan dolayı acılıyız. Hak arama mücadelesinin olmazsa olmazlarından olan savunmanın şahsına yönelmiş her saldırı, savunmanın itibarsızlaştırılarak pasifize edilmeye çalışılmasının ve bir habis halini almış toplumsal şiddet cerahatinin hedefi haline getirilmesinin acı ve kabullenilmesi olanaksız bir sonucudur. Biliyoruz ki, bu toplumsal cinnet sarmalı hukukun üstünlüğü şiarıyla kırılıp mahkum edilmedikçe, bir hukuk neferi olan avukatımıza yönelen saldırılar son bulmayacaktır. Acımızı ve öfkemizi haykırmaya çalışırken, Siirt Barosu olarak hukukun üstünlüğü ve gayemizden zerre sapmadan bu alçakça saldırının takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Meslektaşımız avukat Mehmet Nezir Okur'a Allah'tan rahmet, sevenlerine, ailesine ve meslektaşlarımıza başsağlığı dilerken, meslektaşımızın şahsında savunmaya yönelen her türlü saldırıyı lanetlediğimizi kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

Soruşturmanın yürütüldüğünü ve bir şüphelinin gözaltına alındığını aktaran Acar, olayın siyasi bağlantısının olmadığını, gözaltındaki kişinin meslektaşlarını 2 yıl önce adliyede darp etmesinden dolayı bu noktada şüphelerin olduğunu söyledi. Gazetecilerin, "Olayda ihmal var mı, zanlı ile ilgili avukat görevlendirilecek mi?" sorusunu yanıtlayan Acar, "Olayda herhangi bir ihmal yok. Avukat görevlendirme ile ilgili de, cinayetin şiddeti, biçimi ve kimden gelirse gelsin baro bu konuda görevlendirme yapmak zorundadır. Ancak Siirt Barosuna bağlı tüm avukatlar zanlı ile ilgili görevlendirme almak istemiyor" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt Barosu Avukata Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement