Süleymanpaşa Belediyesi'nin İskan Sorgulama Hizmeti - Son Dakika
Güncel

Süleymanpaşa Belediyesi'nin İskan Sorgulama Hizmeti

Süleymanpaşa Belediyesi, ilçede iskansız yapıların el değiştirmesi sonucu alıcının yaşadığı sorunların önüne geçmek amacıyla iskan sorgulama birimi kurdu.

21.03.2016 15:17

Süleymanpaşa Belediyesi, ilçede iskansız yapıların el değiştirmesi sonucu alıcının yaşadığı sorunların önüne geçmek amacıyla iskan sorgulama birimi kurdu.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların aldıkları evin iskanı olup olmadığını bilmediğini, bu durumu yüksek bedelli faturalar gelince öğrendiğini belirtti.

İskansız evler ile ilgili vatandaşların yaşadığı sıkıntılara değinen Çakır, "İnsanlar ev alıyor, sonra o ev iskansız çıkıyor. Bunu daha çok su faturası öderken, elektrik faturası öderken fark ediyorsunuz. Herkes litrede bir lira verirken siz bir buçuk hatta iki lira veriyorsunuz. Biz bunun önüne geçmek için, vatandaşlarımızı bilgilendirmek üzere böyle bir birim kurduk" ifadelerini kullandı.

Çakır, iskansız satın alınan konutlara iskan çıkartırken de vatandaşların sorun yaşadığını ifade ederek şunları kaydetti:

"İskan almaya kalktığınızda geriye dönük sorunları çıkabiliyor. Biz şimdi bir birim kurduk. Ev almadan önce o birime başvuruyorsunuz. O birim size diyor ki o alacağınız ev iskanlıdır, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. ya da alacağınız ev iskansızdır. Size neden iskansız olduğunu açıklıyor. Alırsanız da su ve elektrik faturalarını fazla ödeyeceğinizi bilerek alın diyor. Bilerek aldıktan sonra sıkıntı yok. Biz sadece bilgilendirme amaçlı bir birim kurduk. Kurduğumuz birim bu talebe cevap vermiş oldu."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Süleymanpaşa Belediyesi'nin İskan Sorgulama Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement