Tayland'daki Sıkıyönetim - Son Dakika
Güncel

Tayland'daki Sıkıyönetim

Tayland\'daki Sıkıyönetim

Yetkililer, turizm sektörünü "sıkıyönetimle" canlandırmaya çalışıyor.

15.10.2014 13:41

Taylandlı yetkililer, 22 Mayıs'ta ordunun yönetime el koymasından sonra gözlenen turist sayısındaki ciddi düşüşün ardından, turizm sektörünü yeniden canlandırmak için "sıkıyönetimi özendirici bir unsur" olarak kullanıyor.

Yetkililer, daha önce Tayland'ı güzel sahilleri, mutfağı ve canlı gece hayatı için tercih eden turistlerin, şimdi de askeri yönetim sonrasında sağlanan güvenlik sayesinde ülkede rahatça tatil yapacaklarını söylüyor.

'24 saat Tayland Keyfi' adlı kampanyanın tanıtımında gazetecilere konuşan, Tayland Turizm Otoritesi Başkanı Thawatchai Arunyik, "Turistlerin, ülkede gece ve gündüz güvenli bir şekilde gezebilecekleri konusunda rahat ve emin olmasını istiyoruz" dedi.

Diğer taraftan, sıkıyönetimin turizm sektöründeki kaybın temel nedeni olduğunu söyleyen yerel turizm şirketleri, sıkıyönetimin kaldırılması gerektiğini ifade ediyor.

Tayland Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Sisdivachr Cheewarattanaporn, yabancıların ülkede güvenlik konusunda kaygıları olduğunu belirtirken, sıkıyönetim devam ettiği için turistlerin ülkeyi ziyaret etme konusunda çok da rahat olmadıklarını söyledi.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Bangkok Suvarnabhumi Uluslararası Havaalanına ocak-eylülde gelen turist sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 azaldığı bildirilmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'daki Sıkıyönetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement