TSK Bando Okulları'nın 183. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

TSK Bando Okulları'nın 183. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Bando Okulları'nın 183. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

15.09.2014 18:26

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Bando Okulları'nın 183. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

TSK Bando Astsubay Hazırlama Okulu yerleşkesinde, bando okullarının kuruluş yıl dönümü ve 2014-2015 eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Piyade Kurmay Albay Hasan Hoşoğlu, bando okullarının 1831'de İstanbul'da Mızıka-i Hümayün adıyla kurulduğunu bugün 183. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Okulun tüm öğrencileri tebrik eden Hoşoğlu, velilerin evlatlarının emin ellerde olduklarını bilmeleri gerektiğini söyledi.

Hoşoğlu, bando okullarının önemli bir vazifeyi icra ettiğini, mezunlarının bando meşalesini daha yükseklere çıkartacaklarını kaydetti.

-İlk ders-

Öğretim Başkanı Bando Albay Ekrem Hacat da Bando Astsubay Hazırlama Okuluna bu sene yerleşen 46 öğrenciye ve katılımcılara, "Atatürk ve Atatürkçü düşünce sistemi" konulu ilk dersi verdi.

Daha sonra bando okulunun eski dönem mezunlarından en yaşlı üyesi Mustafa Ünlü'ye, Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, şilt takdim etti. Önceki öğretim yılında üstün başarı gösteren öğrencilere komutanlarınca birer hediye verildi.

Törene öğrencilerin aileleri, öğretmenleri ve komutanlar katıldı. Bando okullarında 470 öğrenci eğitim alıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK Bando Okulları'nın 183. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement