Yemen'de Hükümet Karargahına Düzenlenen Füze Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Hükümet Karargahına Düzenlenen Füze Saldırısı

Yemen Başbakanı Halid Bahhah, Aden kentinde hükümet üyelerinin kaldığı oteli hedef alan saldırıya ilişkin, "arzulanan daimi barış sağlanana kadar çalışmaya devam edeceklerini" söyledi.

06.10.2015 13:15

Yemen Başbakanı Halid Bahhah, Aden kentinde hükümet üyelerinin kaldığı oteli hedef alan saldırıya ilişkin, "arzulanan daimi barış sağlanana kadar çalışmaya devam edeceklerini" söyledi.

Bahhah, sosyal paylaşım sitesi "Facebook"taki resmi sayfasından yaptığı açıklamada, Aden'de hükümet üyelerinin kaldığı otele 2 füzenin isabet ettiğini, bazı füzelerin de kentin farklı noktalarına düştüğünü belirtti.

"Bugün Aden'e düzenlenen saldırının, daha önce farklı bölgelerde masumlara yönelik düzenlenen yüzlerce saldırıdan sadece biri olduğunu" ifade eden Bahhah, Husi Ensarullah hareketi ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarına işaret ederek, "Sapık düşünceler 'Saida' (Yemen) topraklarına hakim olamayacak ve tarihi okuyamayanlar abes bir savaşta ısrar ediyorlar" dedi.

Bahhah "Halkımızla birlikte ve onların arasında çalışmak, bize moral veriyor" diyerek, "Allah'ın izniyle arzulanan daimi barış sağlanana kadar çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerinde Aden kentinde hükümetin karargah olarak kullandığı El-Kasr oteline füze saldırısı düzenlenmiş, emniyet kaynakları, füzelerin Husi Ensarullah Hareketi militanları ve Ali Abdullah Salih güçlerinin bulunduğu Aden'e 150 kilometre uzaklıktaki Taiz kentinden ateşlendiğinin tespit edildiğini belirtmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Hükümet Karargahına Düzenlenen Füze Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement