Birleşik Haziran Hareketi Üyesi Kılıç, Erdoğan'a Hakaretten Tutuklandı

Son Güncelleme:

İzmir'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Birleşik Haziran Hareketi yürütme üyesi Onur Kılıç tutuklandı.

Bugün Türkiye çapında zorunlu din derslerine "hayır" demek için Birleşik Haziran Hareketi'nin uzun süredir hazırlandığı "uyarı boykotu" tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde gerçekleştirilmeye başlandı. Eğitim boykotuyla ilgili CNN Türk'te katılacağı program öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla dün gözaltına alınan Birleşik Haziran Hareketi'nin İzmir yetkilisi Onur Kılıç, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN GÖZALTINA ALINDI

Bir ay önceki eylemde attığı slogan gerekçe gösterilerek gözaltına alınan ve "Cumhurbaşkanına hakaretle" suçlanan Onur Kılıç tutuklama istemiyle İzmir Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

TUTUKLANDI

ÖDP Parti Meclisi üyesi ve Birleşik Haziran Hareketi İzmir İl Koordinasyonu üyesi olan Onur Kılıç, sabah saatlerinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na götürüldü. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan Savcı, Kılıç'ın ifadesini bile almadan tutuklanması istemiyle İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Mahkeme, Onur Kılıç'ı tutukladı.

İzmir'de ÖDP PM Üyesi Onur Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren slogan attığı iddiasıyla gözaltına alındığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden adliyeye sevk edildi.

"HAKARET ETMEDİM GERÇEKLERİ SÖYLEDİM"

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün gözaltına alınan Birleşik Haziran Hareketi'nden (BHH) Kılıç, bugün işlemlerinin ardından adliyeye sevki sırasında polis arabasına bindirilen zanlı Kılıç, "Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğim gerekçesiyle gözaltına alındığım söylendi. Hakaret etmedim, yalnızca gerçekleri söyledim." dedi.

BOYKOT ÖNCESİ GÖZALTI

13 Şubat eğitim boykotundan bir gün önce polis, İzmir, Artvin ve Edirne'de Birleşik Haziran Hareketi üyesi toplam 19 kişiyi gözaltına almıştı.

İZMİR'DE 'BOYKOT' YÜRÜYÜŞÜ GERGİNLİĞİ

Polis Basmane Meydanı'ndan Konak'a yürümek isteyen göstericileri saat 13.15'de su ve gaz sıkarak dağıttı. Bu sırada çıkan arbededen etkilenenler oldu. Kabalalığın bir bölümü Mürselpaşa Bulvarı'na, bir bölümü de Kültürpark içine doğru koşarak, su ve gazdan kaçmaya çalıştı.

Kaynak: Haberler.Com