Koalisyon Uçakları Cerablus'u Bombaladı!

Son Güncelleme:

Koalisyon uçakları, Suriye'nin Cerablus kentinde IŞİD'in cephaneliklerini bombaladı. Saldırılarda çok sayıda IŞİD militanı öldü ve yaralandı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinin kuzeydoğusunda yer alan Carablus ilçesi yakınlarında terör örgütü IŞİD'in merkezlerine hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Bombardımanda edinilen bilgiye göre yaklaşık 20 IŞİD üyesinin öldürüldüğü çok sayıda ise yaralının olduğu öğrenildi.

TÜRKİYE'DEN DE HİSSEDİLDİ

Yoğun bombardıman, Cerablus'un karşısında yer alan Antep'e bağlı Karkamış'tan da hissedildi. Bir saldırının da IŞİD konvoyuna yapıldığı, halkın güvenli bölgeye kaçtığı ifade edildi.

BOMBARDIMAN SONRASI SESSİZLİK HAKİM

ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının yoğun bombardıman altında tuttuğu Cerablus'ta gün ağardıktan sonra sessizliğin hakim olduğu görüldü. İş makinası eşliğinde ise hendek kazım işleminin devam ettiği dikkat çekti.

Öte yandan Köprübatı Sınır Karakolunun arka tarafında bulunan Suriye tarafında PYD'nin hakimiyeti altında bulunan bölgede ise yoğun dumanlar dikkat çekti

OBAMA'NIN TEMSİLCİSİ ANKARA'DA

ABD Başkanı Barack Obama'nın, IŞİD'e Karşı Küresel Koalisyon Özel Temsilcisi John Allen, birkaç gündür Ankara'da temaslarda bulunuyor.

İstanbul, Urfa, Mersin ve Kocaeli'de bugün IŞİD'lilere düzenlenen polis operasyonunda 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, başta Karkamış olmak üzere sınır boyuna ciddi boyutta askeri yığınak yapmıştı.