Yeni İçişleri Bakanı Selami Altınok Oldu

Son Güncelleme:

Yeni kabinede en dikkat çekici isim İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok oldu. Efkan Ala'nın okul arkadaşı ve en yakınındaki isimlerden olan Altınok, İçişleri Bakanlığı'na atandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yeni hükümette en dikkat çekici isim İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok oldu. Altınok, yeni kabinede İçişleri Bakanı olarak görev alacak.

İÇİŞLERİ EFKAN ALA'YA EN YAKIN İSME EMANET

Efkan Ala'ya en yakın isimlerden biri olan Selami Altınok, kısa sürede yükselişiyle dikkat çekiyor. Altınok, 2013 yılında yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası görev yaptığı Aksaray Valiliği'nden Hüseyin Çapkın'ın yerine İstanbul Emniyet Müdürü olarak getirdi. 16 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile merkez valisi oldu.

SELAMİ ALTINOK KİMDİR?

Selami Altınok, (d. 1966, Narman, Erzurum) 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur. Sırasıyla Akkışla Kaymakam Vekilliği, Almus, Güroymak, Erciş, Terme ve Serik Kaymakamlıkları, Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yapmıştır. Ağustos 2012 tarih ve 2012/3511 Sayılı Kararname ile Aksaray Valisi olarak atanmış 16 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile merkez valisi olmuştur. 16 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonucu görevden alınan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yerine vekaleten atandı. 16 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile merkez valisi olmuştur. Evli ve 3 çocuk sahibidir.

YENİ BAKANLAR KURULU