Aşık Sefil Selimi, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Aşık Sefil Selimi, Mezarı Başında Anıldı

"Aşık Sefil Selimi" olarak bilinen merhum halk ozanı Ahmet Günbulut için Sivas'ın Şarkışla ilçesinde anma programı düzenlendi.

30.12.2014 16:18

"Aşık Sefil Selimi" olarak bilinen merhum halk ozanı Ahmet Günbulut, ölümünün 11. yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Yıldırım Mahallesi Mezarlığında düzenlenen anma programına, Günbulut'un ailesi ve yakınları ile Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, bazı aşıklar, şairler ve yazarlar katıldı. İlçe Müftüsü Mehmet Cingöz'ün dua okumasının ardından Günbulut'un mezarına karanfiller bırakıldı.

Anma programı, Şarkışla Belediyesi Seyfettin Soysal Kültür Merkezinde devam etti. Programda, Aşık Sefil Selimi'nin hayatının anlatıldığı slayt gösterisinin ardından, aşıklar türküler söyledi.

Programda, Günbulut'un oğlu Cumali Günbulut, kızları Kadriye Görile ve Hülya Çayır ile torunları, duygusal anlar yaşadı. Çayır, gözyaşlarını tutamadı.

Kaymakam Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aşık Sefil Selimi'yi rahmetle andıklarını belirterek, "Anma programına, İl Kültür Müdürlüğümüz yetkilileri, Sivas'taki Aşıklar Derneğimiz ve benzer sivil toplum kuruluşlarından üyeler de katıldı. Kendisini rahmetle yad ediyoruz, mekanı cennet olsun" dedi.

Belediye Başkanı Oğuz ise Sefil Selimi'nin Türk aşıklık geleneğinin önemli halkalarından biri olduğunu vurgulayarak, "Kendisini rahmetle anıyoruz. Allah rahmet eylesin. İnşallah bu aşıklık geleneği yeni jenerasyonla devam eder" ifadelerini kullandı.

Pürlü de Aşık Sefil Selimi'nin Cumhuriyet döneminde yetişen en önemli ozanlardan biri olduğunu belirterek, "Nasıl ki Şarkışlamızda bir çınar vardır, ulu ozan Aşık Veysel. Bence bu çınarın yanında da bir ulu selvi vardır. İşte o da Sefil Selimi'dir. Sefil Selimi'nin zamanla daha iyi anlaşılacağına inanıyorum. Bu gayretlerimiz de yeni kuşakların ondan haberdar olması içindir" diye konuştu.

Günbulut'un kızı Hülya Çayır ise anma programına katılımın fazla olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Aşık Sefil Selimi, Sivas merkez Karşıyaka Mahallesi'ndeki tek katlı evinin kömürlüğünde 30 Aralık 2003'te çıkan yangının ardından geçirdiği kalp krizi sonucu 70 yaşında hayatını kaybetmişti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Aşık Sefil Selimi, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement