Bolu'da Fındık Üreticisine Gelir Desteği - Son Dakika
Kültür Sanat

Bolu'da Fındık Üreticisine Gelir Desteği

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, "Mudurnu'da 884 çiftçimize ve Göynük'te de 116 çiftçimize bu yıl 2 milyon lira alan bazlı fındık gelir desteği verilecek.

26.05.2016 12:08

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, " Mudurnu'da 884 çiftçimize ve Göynük'te de 116 çiftçimize bu yıl 2 milyon lira alan bazlı fındık gelir desteği verilecek." dedi.

Doğanay, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde yaptıkları çalışmaların sonuç verdiğini, Bolu'da fındık üreten bin üreticinin gelir desteği alacağını söyledi.

Bolu'da üreticilere destek olunması yönünde çalışmalarının sürdüğünü anlatan Doğanay, "Mudurnu'da 884 çiftçimize ve Göynük'de de 116 çiftçimize bu yıl 2 milyon lira alan bazlı fındık gelir desteği verilecek. Bolulu çiftçilerimiz böylelikle ilk defa bu destekten yararlanmış olacaklar." diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği'nin yıllardır diğer illerde dağıtılmasına karşılık Bolu'da sadece Mudurnu'daki 3-4 üreticinin bundan faydalanabildiğini ifade eden Doğanay, Bakanlar Kurulu tarafından ruhsat verilen sahalarda fındık yetiştiriciliği yapan üreticilere 2015 yılı ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacağını belirtti.

Bu destekten bu yıl ilk defa yararlanacak olan Mudurnu ve Göynük'teki bin üreticinin destek paralarını önümüzdeki aydan itibaren almaya başlayacağını ifade eden Doğanay, "Bakanlık noktasında yaptığımız girişimler sonuç verdi ve bin üreticimizin bu destekten yararlanmasını sağladık. Bu destek paralarını çiftçimiz önümüzdeki ay sonu itibarıyla alacaklar." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bolu'da Fındık Üreticisine Gelir Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement