Lübnan'daki Osmanlı Camisi Mecidiye - Son Dakika
Kültür Sanat

Lübnan'daki Osmanlı Camisi Mecidiye

Lübnan'da Osmanlı'dan miras kalan Mecidiye Camisi, tarihi dokusuyla teravih namazına gelenlere kucak açmaya devam ediyor.

25.06.2015 12:12

HAMZA TEKİN - Lübnan'da Osmanlı'dan miras kalan Mecidiye Camisi, tarihi dokusuyla teravih namazına gelenlere kucak açmaya devam ediyor.

Başkent Beyrut'ta 31'inci Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid (1823-1861) zamanında 1840 yılında inşa edilen Mecidiye Camisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Osmanlı kültür ikliminde teravih namazı kılmak isteyenlere kapısını açıyor.

Lübnan'ın çeşitli bölgelerinden gelen cemaat, İmam Abdulkadir Akari'nin güzel sesiyle okuduğu hatimle namazını eda ediyor.

AA'ya konuşan İmam Akari, "Camiye her girdiğimizde, Osmanlı esintisi duyuyoruz. Cemaat de bu mekanın huzurunu hissediyor. Birçok zafer kazanmış, izzetli asil tarihiyle Osmanlı hilafeti hala kalbimizde yaşıyor" ifadelerini kullanıyor.

Akari, "Bu yıl Beyrut'ta ramazan ayının başka bir tadı var. Gençler camilere akın ediyor. Mecidiye Camisi'nde yalnızca namaz kılınmıyor. Vakitlerini, Lübnanlı ya da Suriyeli ihtiyaç sahiplerine hizmete adamış hayır sahiplerinin yardımıyla iftar ve sahur veriliyor. Gençleri özellikle sığınmacılara, yoksullara yardım konusunda teşvik ediyoruz. Hayır ve kardeşlik ayı Ramazan, bize bunları yıl boyunca da yapmamızı öğütlüyor" diye konuşuyor.

Camide namaz kılan Lübnanlı Ramazan ez-Zeyn ise düşüncelerini "Teravih için bu Osmanlı camisine gelenler, burası özel olduğu için geliyor. İmamın güzel okuyuşunun yanında burada Osmanlı esintisi, huzuru var" şeklinde ifade ediyor.

Suriyeli sığınmacı Muhammed Eşref, "Burada yaşadığımız manevi atmosfer, sürekli buraya gelmemizi sağlıyor. İmamın güzel sesi ile caminin tarihi atmosferi, bana Şam'daki tarihi camileri hatırlatıyor" diyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Lübnan'daki Osmanlı Camisi Mecidiye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement