Mahir - Onların Öyküsü Kitabı - Son Dakika
Kültür Sanat

Mahir - Onların Öyküsü Kitabı

Mahir - Onların Öyküsü Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Mahir - Onların Öyküsü Kitabı kitabının kısa özeti.

11.11.2014 11:39

Mahir Çayan hakkındaki bu biyografik kitap da solun genel tarihine ilişkin araştırmalardan pek farklı değildir. Bu kitap ana hatlarıyla şöyle hazırlandı: İlk elde araştırmacıların karşılaştığı sorun ekonomik olmuştur. İkinci sorun, elde edilecek bilgilerin derlenip toparlanmasıdır. Kitabı hazırlarken konuyu birinci dereceden bilen kişilerle görüşme yapmak, belge ve dokümanları incelemek için (yurtiçi-yurtdışı) birçok yere gidilmesi gerekiyordu. Bu sorun kitabın son aşamasına gelmesine kadar sürdü.

Mahir'in biyografisini hazırlamak elbette ki kolay olmadı. 1991'de belge toplamaya başladığımda, binlerce sayfalık belge- araştırma okumam gerekeceğini ve yüzden fazla kaseti dolduracak röportaj yapacağımı düşünmemiştim. İlk anda, doğrudan bilgilere ulaşmakta zorluk çektim. Bunun en önemli nedeni, birinci elden tanıkların büyük çoğunluğunun yaşamıyor oluşudur. İkinci neden, devletin elinde bulunan belgelere (mahkeme tutanakları, ifadeler vb.) ulaşma güçlüğüydü. Ayrıca sanık avukatlarında olması gereken belgelerin önemli bir kısmı gözaltı-tutuklama-arama nedeniyle yok olup gitmişti...

Yazar: Turhan Feyizoğlu

Yayınevi: Cumartezleri Yayınları

ISBN: 9786054393527

Boyut: 13,5x21

Sayfa Sayısı: 824

Basım Yılı: 2014-10

Basım Yeri: İstanbul

Cilt Durumu: Karton kapak

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Mahir - Onların Öyküsü Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement