Mahzuni Şerif Türkülerle Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Mahzuni Şerif Türkülerle Anıldı

Mahzuni Şerif Türkülerle Anıldı

Türk halk müziğinin ölümsüz ismi Aşık Mahzuni Şerif, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen programda anıldı.

23.05.2013 13:45  Güncelleme: 15:22

Esenler Belediyesi, "Çeşmi Siyahım", "Dom dom Kurşunu", "Gül Yüzlüm" gibi türküleriyle Türk halkının gönlünde taht kuran büyük halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif için anma programı düzenledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Avrupa Kültür Başkenti Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Aşık Mahzuni Şerif'in oğlu Ali Mahzuni, eşi Fatma Mahzuni, torunu Yiğit Mahzuni, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşık Mahzuni Şerif'in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından başlayan programa ev sahipliği yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptığı konuşmada, "Bugün bu toprağın sesini, bu toprağın çocuklarını bu toprağın çocuklarıyla buluşturacağız. Bu toprağın çocukları bu toprağın yetiştirdikleriyle buluşması gerekiyor. Çünkü bir daha Mahzuni Şerif bir daha gelmeyecek; ama Mahzuni Şerif'in o yüreğinden çıkan tınılar kıyamete kadar devam edecek, nesiller boyu sürecek" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Mahzuni Şerif Türkülerle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement