Nebil Özgentürk'ten "Sanatımızın Hatıra Defteri" - Son Dakika
Kültür Sanat

Nebil Özgentürk'ten "Sanatımızın Hatıra Defteri"

Nebil Özgentürk\'ten "Sanatımızın Hatıra Defteri"

Nebil Özgentürk'ün yazıp yönettiği Sanatımızın Hatıra Defteri, 12. bölümüyle ve yine birbirinden ilginç hatıralarla CNN TÜRK'te olacak.

17.05.2013 11:03  Güncelleme: 11:04

Mustafa Alabora'dan Yılmaz Güney

12. Bölüm

CNN TÜRK'te, Sanatımızın Hatıra Defteri neşeyle hüznü harmanlayan hatıralarla bir kez daha karşımıza gelirken, 17 Mayıs Cuma günü 21.45'te, 12. bölümün konuk oyuncusu Mustafa Alabora, hapishane arkadaşı Yılmaz Güney'i oynuyor.

Nebil Özgentürk'ün yazıp yönettiği Sanatımızın Hatıra Defteri, 12. bölümüyle ve yine birbirinden ilginç hatıralarla CNN TÜRK'te olacak.

Bu bölümün konuk oyuncusuysa Yılmaz Güney performansıyla Mustafa Alabora. Geçen yüzyılın en ilginç sanat olaylarını anlatan belgesel programı Sanatımızın Hatıra Defteri, Yılmaz Güney'in ilginç bir hikâyesiyle başlıyor. Yılmaz Güney'in ölümünün ardından annesine haber verilmez. Neden ve niçin… Anne Güllü yılarca oğlunun öldüğünü bilmez. Sonraki hikaye ise, Yine tiyatro ve sinemanın büyük aktörlerinden Yıldırım Önal'dan bir hatıra olacak.

Altın Portakal ödülünü Önal neden bakkal dükkânına rehin olarak verdi?

Yiğidim Aslanım şiirinin şairi Bedri Rahmi Eyüboğlu bu dizeleri kime neden yazdı?

Karadeniz'in güçlü sesi Kazım Koyuncu erken ölümüyle birlikte milyonlara sevdirdiği türkülerinde de müthiş hikayeler bıraktı. Cem Yılmaz'ın Av Mevsimi filminde söylediği Hayde türküsünün sır hikayesi ve müthiş bir Anadolu hatırası daha...

Picasso Şebinkarahisar'da nasıl anıldı?

Karikatürist Mehmet Çağçağ, Picasso adını ilk ve ne zaman duydu ve bu sayede nasıl sanata yöneldi.

Nebil Özgentürk'ün hazırlayıp sunduğu Sanatımızın Hatıra Defteri, 12. bölümüyle Cuma günü saat 21.45'te CNN TÜRK'te olacak.

YAYIN TARİHİ: 17 MAYIS 2013/ CUMA

YAYIN SAATİ: 21.45

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Nebil Özgentürk'ten 'Sanatımızın Hatıra Defteri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement