Banvit, Khimki'ye 93-89 Yenilerek Eurocup'tan Elendi - Son Dakika
Spor

Banvit, Khimki'ye 93-89 Yenilerek Eurocup'tan Elendi

Banvit, Khimki\'ye 93-89 Yenilerek Eurocup\'tan Elendi

Eurocup yarı final rövanş maçında Khimki deplasmanına çıkan Banvit, 93-89'luk skorla kaybederek turnuvadan elendi.

08.04.2015 21:19  Güncelleme: 21:36

Bandırma'da oynanan ilk maçı 83-82 kazanan Banvit, rövanşta Khimki'ye 93-89 mağlup olarak Eurocup macerasına yarı finalde noktayı koydu.

RUSLAR İLK PERİYODU ÖNDE TAMAMLADI

İlk bölümde pota altında Paul Davis'i kullanmak isteyen Khimki'ye akıllı bir savunmayla üç top kaybı yaptıran temsilcimiz skorda 9-2 öne fırladı. Hücumda kısaları devreye sokmayı başaran Khimki toparlandı ve çeyreğin bitimine iki dakika kala 16-15 ile maçta ilk kez öne geçti. Rus temsilcisi periyodu 20-15 üstün tamamladı.

FARK AÇILIYOR

Banvit ikinci çeyreğin başında Can Maxim Mutaf'ın bulduğu beş sayıyla skora tutunmayı başardı. Jimmy Baron'ın üçlüğüyle fark üçe indi ve skor 36-33'e geldi. Ancak son bölümde Tyrese Rice ve Petteri Koponen'in basketleriyle tekrar kontrolü ele alan Khimki, soyunma odasına 42-35 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte fark ilk kez çift hanelere çıktı ve Sergey Monya'nın üçlüğüyle durum 58-45'e geldi. Oyundan kopmayan Banvit, Sammy Meija'nın yay gerisinden üst üste bulduğu iki isabetle farkı tekrar üç sayıya indirdi. Son 10 dakikaya girilirken skor hanesinde 65-60'lık Khimki üstünlüğü vardı.

BANVİT YETİŞEMEYİNCE...

Banvit son çeyrekte de takibi sürdürdü, ancak farkı bir türlü dört sayının altına indirmeyi başaramadı. Rice ve Monya'nın kritik anlarda bulduğu basketlerle farkı güvenli bir seviyede tutan Khimki, salondan galip ayrılarak Eurocup'ta finale yükselen ilk takım oldu.

Khimki'nin finaldeki rakibi bu akşam 22.00'de oynanacak Gran Canaria - Unics Kazan maçıyla belirlenecek.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Banvit, Khimki'ye 93-89 Yenilerek Eurocup'tan Elendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement