Mutlugil, TVF Başkanlığı'na Aday Olduğunu Açıkladı - Son Dakika
Spor

Mutlugil, TVF Başkanlığı'na Aday Olduğunu Açıkladı

Mutlugil, TVF Başkanlığı\'na Aday Olduğunu Açıkladı

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanlığı için 2 Ekim'de Ankara'da yapılacak seçimli genel kurul öncesi, aday sayısı ikiye çıktı.

21.09.2012 16:43  Güncelleme: 16:40

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanlığı için 2 Ekim'de Ankara'da yapılacak seçimli genel kurul öncesi, aday sayısı ikiye çıktı.

2 Ekim'de Ankara'da yapılacak Türkiye Voleybol Federasyonu'nun seçimli genel kurulu için başkan adaylığını açıklayan mevcut başkan Erol Ünal Karabıyık'ın karşısına aday olarak eski uluslararası voleybol hakemi Özkan Mutlugil çıktı.

Yazılı bir açıklama yaparak adaylığını açıklayan Mutlugil, şunları kaydetti: "2008 yılından bu yana yürüttüğüm Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğim boyunca, federasyonun paydaşları arasında yer alan; kulüpler, sporcular, spor elemanları, okullar, spor basını ile diğer kişi ve kurumlarla işbirliği içinde, voleybolun ülke genelinde sevilmesini, yaygınlaşmasını sağlamak ve ülkemizi uluslararası voleybol faaliyetlerinde en üst düzeyde temsil etme görevlerini büyük bir onurla yerine getirdim. Kişisel vizyonum arasında da yer alan 'demokratik tutum' yaşamın her alanında tesis edilmesi, toplumların olduğu kadar camiaların gelişmesi için de çok önemli bir unsurdur. Demokratik tutumun temel taşları ise organizasyona en alttan, en üste kadar bağlı bireylerin katılımı ve organizasyonun her parçasının birbirleri ile olan paylaşımcılığıdır. Bu tutum şeffaf ve adil bir yönetimi ortaya çıkarır.

Voleybol camiası özelinde de söz konusu demokratik tutumun sergilenmesi, Türk voleybolunun gelişimi ve her parçasıyla geleceğe taşınması açısından çok önemlidir. Özellikle erki elinde tutan yönetimin, kendisine bağlı olan ve voleybolun bütününü oluşturan parçaların her birine eşit mesafede olması, empati kurması ve organizasyona sağduyulu bir yaklaşım sergilemesi elzemdir. Federasyon kulüplerin değil, kulüpler federasyonun varlık nedenidir. Bu temel gerçeği unutmadan, federasyonda kulüplere, sporculara ve tüm paydaşlara hizmet için var olma; temel görevin sporun, kulüplerin ve sporcuların güçlenmesini, gelişmesini ve başarılarının artmasını destekleme bilincinin hakim kılınmasına ihtiyaç vardır. Bu vizyondan hareketle; Federasyonda yönetim anlayışının değişim ihtiyacını karşılamak, öncelikle voleybolu ön planda tutan, dayanışma, sevgi ve saygı temeli üzerine oturmuş demokratik bir yönetim anlayışının tesis edilmesine vesile olmak adına, 2012-2016 dönemi için Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanlığı'na bu anlayışımı benimseyen kulüplerimizin, delegelerimizin, spor elemanlarımızın talebi ile aday olduğumu bilgilerinize sunarım." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mutlugil, TVF Başkanlığı'na Aday Olduğunu Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement